Comunicat d'Endavant (OSAN) davant la repressió de l'estat espanyol

dimecres, 22 de maig del 2013


Des d'Endavant (OSAN) volem alertar al conjunt de treballadors i treballadores dels Països Catalans que cal respondre als diversos atacas que estem patint dia rere dia. La resposta no pot ser anar d'aquí cap allà desorientats aturant un foc darrere un altre, cal reunir prou serenitat com per organitzar-nos, tenir una visió de conjunt i planificar bé la nostra acció. En molt poc temps ens han tornat a colpejar aquí i allà. Ens insulten amb invents com la LAPAO a la Franja de Ponent, ens ataquen el terme "País València", detenen 5 companyes anarquistes a Sabadell per lluitar contra aquest sistema que només provoca mort, desallotgen la casa Can Piella, que era un exemple real de model vida diferent al que promou l'homogeneïtat capitalista.

Són quatre fets que aparentment semblen no tenir cap connexió, però responen a un objectiu comú, la repressió: recordar al poble que ha d'estar subjecte a les cadenes de l'estat espanyol i el mode de producció capitalista. Que el poble recordi que està oprimit i que no intenti rebel·lar-se per insignificants que semblin els intents que faci.

 
Cal que ens organitzem per lluitar, però no pretenguem obtenir resultats immediats perquè la situació és molt complexa. Però que la magnitud de l'empresa no ens faci abandonar abans d'hora!

Constatem que totes les petites lluites que semblen aïllades, com la lluita per aturar un desnonament, o la lluita per obstaculitzar la privatització de la santitat o de l'educació, evitar un suïcidi, la resposta per denunciar un acomiadament, o denunciar un atac homòfob o racista, totes elles són lluites que apunten a la creació d'una nova societat. Creem una societat en la que els qui creem la riquesa tinguem el poder. Lluitem contra les agressions que patim i mirem també d'unir-nos amb altres que també lluiten, així tindrem més força, desenvolupem la consciència de classe treballadora.

Cal que ens organitzem per lluitar a cada barri, a cada poble, a cada empresa, fes-ho amb les teves companyes que també estan maltractades pels seus marits, amb els teus companys que també estan a l'atur, amb les teves amigues pensionistes, amb els teus companys i companyes de curs... Organitzem-nos i trobem-nos al carrer lluitant! Unim-nos! La lluita és l'únic camí!

Independència. Socialisme. Països Catalans.