[Opinió] Un nou estat dins la Unió Europea és la mateixa merda

divendres, 22 de març del 2013

 Article de Jordi Romeu
Hi ha dos tipus de nacions enfrontades dins de cada nació, tenen interessos oposats, la nació burgesa i la nació treballadora. La burgesia vol que les fàbriques, els rius, la terra, les botigues i fins i tot les persones d’una nació siguin seves i treballa per mitjà de l’estat perque així sigui. En canvi la nació treballadora és aquella que lluita per conquerir temps de llibertat robant-lo al temps d’explotació assalariada, lluita per conservar el territori, per tenir i millorar els seus hospitals, les seves escoles, els seus cossos,… per a que les persones i el seu treball reverteixin en la humanitat i no en el capital, per això necessiten el seu propi estat, l’estat obrer. Els dos projectes de nació són antagònics i estan en una lluita a mort entre ells, però en la realitat no se’ns presenten diferenciats, sinó que la ideologia de la classe dominant s’encarrega de mostrar-nos la societat com un bloc homogeni. El panorama encara es complica més quan aquest poble pateix una invasió extrangera, un desastre natural,… En temps de crisi la burgesia no té més remei que tolerar certes disfuncions del seu sistema perfecte, per això proposa estupideses que malauradament funcionen com maratons per la pobresa, ILP’s perque no hi hagi desnonaments, alimenta la Creu Roja,…
La burgesia utilitza el mateix poble, al qui oprimeix, per al seu projecte. Li fa dansar el que calgui. No només pagant-li molles per a enriquir-se mentre li fa fer qualsevol tipus de feina, sinó que arriba a extrems d’enviar treballadors i treballadores a la mort per mantenir els seus interessos, ja sigui contra Lluis XVI, Guillem I, Che Guevara o Saddam Hussein.
La burgesia espanyola va treure al carrer les seves masses d’aturats i desnonats, no pas per cremar bancs i banquers, sinó per celebrar que la selecció espanyola de futbol havia guanyat el mundial. El mateix farà l’església catòlica aquesta setmana santa, que mobilitzarà la gent no pas per a defensar els seus interessos objectius, sinó per mantenir-los estupiditzats en l’opi alienant de la religió. La burgesia catalana ens fa sortir al carrer a defensar els seus interessos nacionals, disfressats de nostres, per oblidar les retallades socials i laborals que ells ens han i segueixen imposant. No tota manifestació de gent mobilitzada és per beneficiar objectivament els interessos del poble treballador, hi ha i hi ha hagut manifestacions a favor de la reacció, com el feixisme.
El mateix farà la burgesia catalana per treballar pel seu projecte nacional, mobilitzar el poble. L’ANC, utilitzarà el poble i disfrassant-se de neutral i sota la màscara de defensar els interessos objectius de TOTS els catalans i catalanes, i no només de la nació burgesa, farà fer una cadena humana al conjunt dels explotats el proper 11 de setembre. Cal que la nació treballadora, i sobretot les organitzacions revolucionàries, no es deixi arrossegar pels interessos de la nació burgesa; que no ens dissolguin en una nebulosa informe. Cal que visulaitzem que hi ha dues nacions enfrontades. Cal recordar la història i el paper que van tenir les classes dominades i dominants en cadascuna de les nacions agredides: la invasió romana de Jerusalem al 66 de la nostra era, el XVIII Brumari de Lluis Bonaparte, l’Irlanda de 1916-1922, la invasió japonesa a Xina als anys 30,…
Partir d’una comunitat autònoma espanyola i voler-la independent només políticament esquartera de nou els Paisos Catalans a part que demostra que pensem en paràmetres de l’invasor. Si tant anhelem un territori independent per on suposadament construir uns futurs Països Catalans podriem començar per Andorra. Ser independents de l’estat espanyol per passar a ser un nou estat sotmès a la Unió Euopea és la mateixa merda.