Posicionament d'Endavant (OSAN) Tarragona davant el rescat econòmic de la Generalitat

dijous, 30 d’agost del 2012

Des d’Endavant (OSAN) volem manifestar el nostre rebuig total i ferm cap a les actuacions, les actituds i l’ètica del Govern de la Generalitat, encapçalat per Artur Mas arran de l’anunci de petició de rescat mitjançant el fons de liquiditat autonòmica del Govern espanyol.

Amb aquesta actuació, el Govern de la Generalitat es ven l’autogovern, regalant les claus de la caixa al Govern espanyol, que podrà exercir, a través de la limitació de despesa, tot el control polític que necessiti ja que, amb el rescat, és suficient amb tenir l’autorització del Senat per fer executar qualsevol política des de Madrid.

Rebutgem les seves actuacions perquè regala l’autogovern excusant-se en una falta de diners que ha generat la política de venda i privatització de recursos públics de la Generalitat. I en rebutgem les actituds i l’ètica perquè, contràriament a allò que es pugui pensar, les seves actuacions no són covardes, sinó ben intencionades: el govern regala als seus amos tots els esforços del poble a canvi de tenir garantit el seu benestar. Es demostra en la venda (o concessió il·limitada) de recursos públics com les autopistes a mans privades que després beneficien als membres del Govern. Es demostra també en la voluntat de fer creure que el robatori de recursos que pateix el poble treballador català a mans del govern espanyol se solucionarà amb un pacte amb els lladres o exhibint estelades per fer-se més creïbles davant la població que ja en té prou de ser espremuda.

Des de la nostra organització, volem manifestar que ja en tenim prou d’aquest doble robatori i reiterar que tenim alternatives a l’endeutament: no pagar a qui ens roba i recuperar recursos públics que s’han privatitzat. Cal generar un poder popular per bastir uns Països Catalans lliures i socialistes.

A Tarragona (Països Catalans), dia 28 d’agost de 2012.