Pintura blanca sobre el color verd recaptatori

dijous, 9 d’agost del 2012

150 persones han participat avui al vespre, en l’acció simbòlica promoguda per Endavant-OSAN Tarragona al tram final de l’avinguda Catalunya. Desenes de participants han volgut agafar un pinzell o un rodet i retornar el color blanc originari de les línies divisòries de les zones d’aparcament. D’aquesta manera, han criticat la mesura del govern tarragoní de la creació de la zona verda i taronja a les zones més properes a la Part Alta de la ciutat.

Cal emmarcar l’acció d’avui, en el seguit de mobilitzacions que fa setmanes que s’estan produint a la capital del Tarragonès. De fet, aquesta setmana, ha estat la que ha comptat amb un major ressò mediàtic i amb més accions organitzades.Dimarts passat es constituí una plataforma d’afectats i afectades, que tornarà a reunir-se a la plaça de l’escorxador el proper dimarts a 2/4 de 8 del vespre. I, paral·lelament, veïns i veïnes del barri dels músics continuen reunint-se.

Endavant ha volgut realitzar aquesta acció simbòlica per denunciar el que consideren una mesura merament recaptatòria. Segons Andreu Pinyol, que ha exercit de portaveu del col·lectiu, “la creació de la zona verda i taronja no beneficia la mobilitat d’una zona que el propi Consistori certifica que no presenta problemes”. A més, ha afegit que “l’Ajuntament intenta camuflar aquesta mesura esgrimint raons de mobilitat quan el pàrquing Jaume I està tancat i barrat”.

De fet, la construcció d’aquest pàrquing ha centrat les consignes que han esgrimit les participants en l’acció. Cal recordar que el pressupost d’execució d’aquesta obra es va multiplicar exponencialment durant la seva construcció. Santi Fortuny, militant d’Endavant que ha intervingut durant l’acte, ha destacat que “els diners que s’ha gastat l’Ajuntament amb aquest pàrquing superen en escreix el que Fèlix Millet va robar del Palau de la Música”.

Per acabar l’acció, Fortuny ha fet un parlament, en el qual ha incentivat a les persones que han participat de l’acció, a fer-ho de l’assemblea de dimarts que ve i a mostrar el seu rebuig a la zona verda penjant pancartes als balcons.

Text extret de pobleviu.cat