Unes 5.000 persones clamen a Tarragona contra les retallades i la reforma laboral

dimecres, 2 de maig del 2012



Després de dotze anys de divisió entre CCOO i UGT, i els sindicats CGT, Co.Bas, IAC i tots els moviments socials, enguany una manifestació unitària ha recorregut al vespre els carrers de Tarragona per commemorar l’1 de maig.

Unes cinc mil persones s’han passejat per Tarragona a partir de les set del vespre des de la plaça Imperial Tàrraco fins a l’edifici de les seus sindicals, circulant per algunes de les vies més cèntriques de la ciutat. Amb la presència de tots els sindicats però també de moviments socials i de partits, la marxa s’ha dividit entre la capçalera i el Bloc Anticapitalista, aquest darrer que ha aplegat la meitat de les assistents i que entre pancartes i lemes també s’ha pintat algun banc. En acabar, hi havia quatre parlaments planejats, dos dels quals que pertocaven als sindicats minoritaris i als moviments socials -en aquest cas, l’Esquerra Independentista i el 15M.

A banda, s’han fet crides a organitzar-se, a seguir amb la lluita i, amb l’acord de totes les veus representants, de convocar més vagues generals. Així ho expressava Jordi Salvador, d’UGT, com també Laia Estrada de l’Esquerra Independentista o Jordi Martí de la CGT. Les reivindicacions comunes han girat al voltant de les retallades, la llengua, la repressió i les preses polítiques, amb crits de “preses al carrer, amnistia i llibertat”. 

Text extret de pobleviu.cat