L’aniversari del 15M torna a omplir de debats i mobilitzacions l’espai públic

diumenge, 13 de maig de 2012


El 15 de maig de l’any passat unes tres-centes persones van sortir a Tarragona sota la crida d’una “democràcia real”. Aquest 12 de maig, en l’aniversari de la gesta assolida en els dies i setmanes posteriors arreu de l’Estat espanyol, unes cinc mil persones han tornat a sortir al carrer a protestar contra les mesures de retallades, repressores i injustes impulsades pels governs sota els dictats dels mercats i la banca.

Al matí ja hi ha hagut diversos actes emmarcats en aquest aniversari, que podeu consultar aquí, com ara una taula rodona sobre l’Estat i la repressió, una xerrada sobre sobirania alimentària o un dinar popular, entre d’altres. La participació en aquests també ha estat important i s’espera que sigui més de cara a propers dies. 

En una marxa festiva, que ha anat de la plaça Imperial Tàrraco a la plaça de la Font sense cap mena d’incident, s’han cridat els lemes que s’han pogut sentir durant tots aquests mesos des que les acampades donessin lloc al moviment del 15M. Sobretot, s’ha fet referència a la sanitat, a l’ensenyament, a la banca i a l’organització com a única via per assolir els objectius marcats. Tot plegat ha estat present en el manifest consensuat per l’Assemblea 15M, a banda de l’esment a l’autodeterminació dels pobles.

Més info: www.pobleviu.cat