Els estudiants ocupen el rectorat de la URV

dimecres, 29 de febrer del 2012



Aquest matí de dimecres molts estudiants universitaris i de secundaria han seguit la convocatòria de vaga i no han assistit a classe, per expressar el malestar per les retallades en Educació i en política universitària. Sobre les 9 del matí, al Campus Catalunya de la URV i a les parades de busos que van al Campus Sescelades, s’han realitzat piquets informatius per recordar a tots els que hi volien accedir la necessitat d’assistir a la manifestació convocada per avui al migdia pels carrers cèntrics de la ciutat. El seguiment de l’aturada s’ha situat entre el 50 i el 60% a la Rovira i Virgili.


A les 11h, a la plaça Imperial, s’aplegaven més d’un miler d’estudiants, vinguts de centres educatius d’arreu del Camp, per denunciar la reducció del pressupost en educació i la continua privatització de la Universitat. Poc després han iniciat una manifestació, tallant el trànsit al seu pas per la rambla nova, fins la plaça de la Font. Al passar la marxa per la delegació d’ensenyament s’han llançat ous i pintura contra la façana de l’edifici. Els estudiants han cridat consignes contra les retallades i la privatització de les universitats públiques, i també contra la policia.

Un cop a la plaça de la Font, i després de llegir el manifest dels organitzadors, els estudiants han decidit ocupar indefinidament el rectorat de la universitat. Ara, centenars d’alumnes ocupen el rectorat de la URV i han celebrat una assemblea popular per decidir les properes actuacions. Està preparat un dinar popular al rectorat i s’ha recordat que a la tarda, a partir de les 7, la Plataforma en Defensa dels Drets Públics se sumarà a la jornada de mobilització europea en contra les retallades, i ha convocat una manifestació que sortirà de la plaça Imperial Tàrraco.