Més de 4.000 persones contra les retallades a Tarragona

dimecres, 29 de febrer del 2012



Avui Tarragona s’ha sacsejat amb un parell de manifestacions de caracter combatiu, pel matí més d’un miler d’estudiants universitaris i de secundaria s’han manifestat a favor de l’ensenyament públic i contra les privatitzacions, en acabar la manifestació han ocupat el rectorat de la URV per mostrar el seu malestar amb l’equip directiu de la universitat. I per la tarda, més de 4.000 persones s’han sumat a la jornada de mobilització europea contra els nous plans econòmics que vol impulsar la Unió Europea i que comportaran noves retallades.

La manifestació estava convocada per la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Drets Públics, que aplega una quarantena d’entitats veïnals, ONGs i sindicats, i el 15M. La marxa ha sortit de la plaça Imperial a les set del vespre fins a l’Estàtua dels Despullats, on s’han llegit diversos manifestos. A mig camí, un nodrit grup de manifestants a abandonat el recorregut establert i s’han acostat al rectorat, responent a la crida dels estudiants que l’estaven ocupant des del migdia que havien demanat suport pel possible desallotjament.

Aquesta nit una cinquantena d’estudiants de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona passaran la nit a l’interior del rectorat per expressar el seu malestar, després que l’equip directiu no hagi volgut escoltar les seves demandes. Reclamaven una reunió amb la vicerectora, Maria Bargalló, per demanar-li un espai on tant l’Assemblea de la URV com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) puguin reunir-se, així com perquè cessi la censura als actes que realitzen.