L'11 de setembre a Tarragona rep el premi Jaume Ciurana

dimecres, 25 de maig del 2011


El projecte es reforça i encara la nova edició sense el suport del consistori

Aquest dilluns 23 de maig la Coordinadora 11 de setembre Tarragona ha rebut el tercer premi Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil en favor de les persones. Aquest és el segon reconeixement institucional que rep el projecte, després d'haver obtingut un ampli suport en el Programa Tu Ajudes, de la Fundació Caixa Tarragona.

Així doncs, el projecte tarragoní de l'11 de setembre es consolida, després de la seva primera edició el 2010. Aquest és un projecte que sorgeix exclusivament del teixit associatiu de la ciutat i que, malgrat no rebre el suport de l'Ajuntament, aplega 26 entitats de la ciutat. La iniciativa va néixer com a resposta a la poca atenció que el consistori prestava a la Diada Nacional del Principat, segons l'opinió de les organitzadores. Naixia amb la voluntat d'oferir una celebració oberta i participativa de l'11, de normalitzar el marc territorial dels Països Catalans, d'oferir un espai de denúncia a les agressions socials i nacionals que pateix el país, de promoure la cultura popular, i d'estendre la consciència nacional catalana, especialment a les persones nouvingudes.

Un gran nombre d'entitats van fer possible aquesta empresa l'any passat, amb una participació notable d'organitzacions de caràcter social, com ateneus, sindicats combatius, col·lectius de joves, feministes i per l'alliberament de classe. Però també, i com no podia ser d'altra manera, de tot d'organitzacions en defensa de la llengua, colles de cultura popular, organitzacions de l'esquerra independentista, agrupaments escoltes i associacions veïnals. La jornada s'articulava al voltant d'una fira d'entitats participativa al Carrer Merceria i la P. del Fòrum, mostres de cultura popular, cercavila pels carrers de la Part Alta, parlaments a la tarima, actuació musical a la P. de les Cols, i dinar popular.

L'èxit de la proposta i la gran participació li han valgut el tercer premi Jaume Ciurana en la seva 25a edició, que es va lliurar el passat dilluns al Palau de la Generalitat. Aquest és un premi concedit pel Grup d'Antics Escoltes de la Fundació Josep Sans i la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària. L'acte va ser presidit per Manuel Subirà, de la Fundació Josep Sans, na Violant Cervera, directora general d'Acció Cívica i Comunitària, i pel Conseller de Benestar Social i Família, en Josep Lluís Cleries. Es va cloure amb l'actuació musical del conjunt terrassenc Betzuca Trio i una fotografia conjunta de tots els guardonats.

Amb aquests reconeixements, doncs, la iniciativa es reforça, i encara la nova edició de l'11 amb idees noves i ganes d'involucrar més persones i entitats. Aquest any afegirà noves actuacions culturals a les de l'any passat, com la de la colla sardanista Tarragona Dansa, els Sacaires de Tarragona, els Gegants de Perafort, la Coral de l'Escola Municipal de Música, i algunes sorpreses més.