Tarragona celebra una nova edició del Correllengua, que fa 15 anys

diumenge, 17 d’octubre del 2010


Tarragona ha celebrat aquest dissabte una nova edició del Correllengua.

Es tracta d’una iniciativa que, des de fa 15 anys, reivindica la unitat de la llengua catalana i la seva oficialitat en tots els territoris en què es parla. Enguany, la principal novetat ha estat el canvi d’escenari ja que totes les activitats s’han realitzat al local de la Colla Jove.

Des de les sis de la tarda i fins altes hores de la matinada aquest espai va acollir nombroses propostes.Entre aquestes destaca el conta contes per a la canalla, o la xerrada “Tots som uns colla”, a càrrec de representants de la colla castellera de Cós del Bou. Es va explicar el paper integrador dels castells entre els nouvinguts a la ciutat i al país. La Plataforma Tarragona Decideix va ser l’encarregada de llegir el manifest reivindicatiu.

Els actes estan organitzats per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i compta amb el suport de diverses entitats de la ciutat. Un dels seus responsables, Andreu Piñol, explica que el Correllengua és una iniciativa plenament consolidada.

Al vespre hi va haver un sopar popular i la música va ser la protagonista fins ben entrada la matinada de les mans de DJ PATXAP i Dj KURU.