El govern espanyol, contra la pluralitat lingüística i la democràcia

dissabte, 23 d’octubre de 2010

Comunicat de premsa d'Endavant (OSAN) sobre el rebuig a tramitar l'ILP Televisió sense fronteres per part del govern de l'Estat espanyol.

Endavant (OSAN) considera que la decisió del govern espanyol de no tramitar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense fronteres suposa una nova mostra de l'absoluta manca d'interès de l'estat per protegir i promoure les llengües que, com en el cas del català, conviuen al seu si en situació minoritzada. Així mateix, valorem com una mostra de manca de cultura democràtica el menyspreu del govern de Madrid cap a una iniciativa que ha comptat amb centenars de milers de suports d'arreu el país.

Malgrat les 650.000 signatures recollides per la societat civil -150.000 més de les necessàries per presentar l'ILP- el govern estatal ha rebutjat la tramitació de la iniciativa, la qual tenia per objectiu garantir la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià i assolir el reconeixement de les diferents realitats lingüístiques de l'estat espanyol i dels seus respectius espais de comunicació. Les raons argüides contra la tramitació han estat de caire econòmic, ja que segons el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, l'aprovació de la proposta, suposaria un increment de la despesa pressupostària. Aquest és el valor que dóna Espanya a la nostra llengua i a la de la resta de llengües minoritzades de l'estat.

D'aquesta manera l'executiu fa palès, d'una banda, que no està disposat a protegir la pluralitat lingüística de l'estat, demostrant que “ l'Espanya plural” no era més que un eslògan; i de l'altra, la seua total manca de sentit democràtic ja que, tot i l'amplíssim suport que ha rebut la proposta -un nombre d'adhesions que equival aproximadament al 5% de la població dels Països Catalans-, Televisió sense fronteres ha esdevingut la primera ILP que és tombada abans de passar pel Congrés dels Diputats.

Hui més que mai es referma una realitat: la supervivència de les nostres llengua i cultura està amenaçada dins d'Espanya. I conseqüentment l'única eixida, l'únic futur, per garantir la seua continuïtat és la independència dels Països Catalans. El projecte de l'esquerra independentista -el moviment sociopolític que agrupa diverses organitzacions, entre elles Endavant (OSAN), que lluiten per uns Països Catalans lliures i socialistes- treballa dia a dia per assolir aquest objectiu.

Lluitar per la independència és lluitar per la democràcia!
Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)

Comarca de l'Horta, Països Catalans
20 d'octubre de 2010