Tarragona es queda només amb un 5% de participació

diumenge, 17 d’octubre del 2010


Aquest diumenge la nostra ciutat ha celebrat la consulta sobiranista amb molt poca participació i molta normalitat.

Els organitzadors han atribuït la baixa afluència a les urnes, unes 6.000 persones han votat de les prop de 120.000 del cens, a la manca de col•laboració de l’Ajuntament i a la proximitat de les eleccions catalanes.

Recordem que tal i com informava la Plataforma “Tarragona Decideix” la nostra ciutat ha comptat amb dinou col.legis electorals, repartits per la ciutat i tres urnes mòbils que s'han ubicat als barris de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i l'Arrabassada, perquè en aquests barris no hi hagut cap col•legi electoral a causa dels impediments municipals.

Per votar, només calia estar empadronat a la ciutat de Tarragona i tindre més de 16 anys.

Sobre la moció presentada per tal de donar suport a Tarragona Decideix i a la consulta sobre la independència, la Plataforma creu que és il•lògic que l'Ajuntament, màxima autoritat democràtica de la ciutat, no s'hi adhereixi. D'altra banda, també han volgut respondre a les declaracions de la tinent d'alcalde i portaveu del PSC al consistori, Begoña Floria, que al•legava en el seu vot que la consulta no feria prou garanties democràtiques. Reclamen que digui en què no les ofereix, ja que es compta amb una junta electoral, no es permet votar a ningú més d'un sol cop i tothom major de 16 anys hi té dret a vot.