La CUP es presenta públicament a Tarragona amb un projecte de dignificació del Fortí de la Reina

dilluns, 16 de març del 2009


Ahir, diumenge, 15 març, la CUP de Tarragona es va presentar públicament al Fortí de Reina amb una fidueà on es va donar a conèixer projecte de dignificació d'aquest indret. Una vuitantena de persones van participar al dinar. Durant la resta del dia s'ha pogut visualitzar en una exposició un resum del projecte de la CUP sobre el Fortí de la Reina i el seu entorn. El projecte fou presentat per Hèctor Àlvarez, i Antoni Teixidó. El cantautor tarragoní Josep Romeu, i el DJ Franki Nero van posar el punt i final al primer acte polític de la CUP a Tarragona.


El Punt ha qualificat el projecte d'una proposta pionera a la ciutat per agrupar l'espai on hi ha situats els dos fortins en un únic parc: el parc de Rafel. La proposta agruparia la platja del Miracle, la punta del fortí de la Reina, el bosc annex que va fins a la platja dels Cossis i el parc infantil que hi ha a la pujada fins al fortí de Sant Jordi; a més del pàrquing del restaurant de Mas Rosselló, la zona al costat de la via on actualment hi ha gronxadors i tota la pujada i l'espai que queda al costat de la carretera.

El projecte també preveu la museïtzació tant del fortí de la Reina com del de Sant Jordi, amb informacions dels baluards de la ciutat i la guerra de Successió; i a llarg termini, la construcció d'un carril bici que permeti passejar per l'actual via del tren –un cop les vies quedin alliberades del trànsit de combois– fins a la desembocadura del Francolí, per connectar aquest parc a l'anella verda de la ciutat.