V Assemblea Nacional d'Endavant (OSAN)

dimecres, 11 de març del 2009


Endavant (OSAN) ha celebrat la seva V Assemblea Nacional els dies 28 de febrer i 1 de març a Vilafranca del Penedès sota el títol "Des de l'Esquerra Independentista, construïm l'eina per als i les treballadores dels Països Catalans". Durant aquest cap de setmana, militants d'arreu dels Països Catalans van debatre dues ponències polítiques centrades, d'una banda, en les línies tàctiques i estratègiques per als propers dos anys, així com el reforçament de l'organització, i, de l'altra, en el model de moviment que Endavant (OSAN) vol traslladar al conjunt de l'Esquerra Independentista per a la seva estructuració a curt i mitjà termini.
En el primer dels casos, Endavant (OSAN) aposta fermament per prioritzar el treball sociolaboral amb l'objectiu d'esdevindre una eina útil per a la classe treballadora catalana. En el segon cas, Endavant (OSAN) referma la seva aposta per un model de coordinació horitzontal i progressiu.
A banda del debat polític, els militants varen triar els nous càrrecs nacionals i territorials de l'organització, que, en línies generals, representen una renovació amb la creixent presència de persones que s'incorporaren a Endavant després de la seva fundació.
Per últim, des d'Endavant (OSAN) es vol agrair la col·laboració de l'Assemblea de Joves de Vilafranca - CAJEI, que s'encarregaren de preparar els àpats dels dos dies que va durar la V Assemblea Nacional.