El SEPC convoca vaga general pel proper dijous

divendres, 20 de març del 2009


Nou pols dels estudiants en forma de convocatòria de vaga general a les universitats pel proper dijous. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ho ha anunciat aquest migdia en resposta a la brutalitat policial al llarg de la jornada de protestes posterior al desallotjament de la UB. Mentrestant el conseller d'Interior, Joan Saura, tot i admetre “errors” ha evitat valorar les càrregues.

L'endemà d'una jornada de protestes i d'una fortíssima repressió policial, el SEPC ha convocat pel dijous vinent una vaga general a les universitats. El sindicat estudiantil independentista a banda de demanar la depuració de les responsabilitats per les actuacions dels Mossos -que defineixen com a “acarnissament”- centren les seves exigències a la conselleria d'Innovació, Universitats i Recerca. Demanen la dimissió del conseller Huguet i exigeixen una posició clara de la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, sobre l'entrada que darrerament ha esdevingut molt freqüent de la policia als campus. En un comunicat la comissionada s'ha limitat a demanar “diàleg” tot i que, després del desallotjament i l'actuació policial posterior, les posicions estan més allunyades que mai. El SEPC també demana la dimissió del rector de la UB, Dídac Ramírez que ahir mateix va afirmar que havia trucat els Mossos per tal que entressin al recinte universitari.

Mentrestant l'estudiant de la UAB i militant del SEPC, Tomàs Sayes, ha complert el seu vint-i-cinquè dia d'una vaga de fam “marcada pel silenciament mediàtic i institucional” com explicava a L'ACCENT.CAT a inicis de mes. En una roda de premsa a davant de l'edifici històric de la UB un dels metges que segueix l'estat de l'estudiant berguedà ha afirmat que en breu “podrien produir-se els primers danys irreversibles”.

Per altra banda, els incidents posteriors a la manifestació de mestres, han acabat segons fonts policials amb la imputació de quatre estudiants. Alguns Mossos han acabat pintats de rosa a davant de la Generalitat.