Nou abús policial a menors per part dels Mossos d'Esquadra a Tarragona

dijous, 7 de novembre del 2013

dissabte, 2 de novembre de 2013 13:12
CONTRA L’ABÚS POLICIAL, FEM FORÇA!

Denúncia de l’abús policial comès a cinc menors per part dels Mossos d'Esquadra la passada vaga del sector educatiu del 24 d’octubre.

En la passada vaga del sector educatiu del 24 d’octubre, cinc membres del SEPC d’un institut de secundària de la ciutat de Tarragona, tots ells menors d’edat, van ser identificats i escorcollats per diversos agents dels Mossos d’Esquadra. Els companys, que es trobaven al migdia caminant per un concorregut carrer de la ciutat, van ser encerclats i després de l’escorcoll i les identificacions van ser interrogats sobre el transcurs de la concentració que s’havia fet tot just una hora abans com a rebuig per la llei del ministre Wert.

Tots aquests fets no són més que una altra mostra de la campanya de recol·lecció i ús de dades personals de les persones compromeses amb la lluita pels drets socials, per a introduir-les en arxius policials, acció expressament prohibida per la seva Constitució Espanyola. S’hi arriben a trobar números de telèfons mòbils que mai han estat donats als agents, adreces dels locals on assistim, l’assistència a actes i manifestacions de cadascun de nosaltres, a més de detallar-hi la tendència ideològica, entre d’altres dades. Fins i tot en seu judicial, enmig de judicis o fases d’instrucció, han sortit a la llum l’existència i ús d’aquests fitxers que per més inri són fora de tot control per part de les respectives agències de protecció de dades.

Des d’Alerta Solidària volem mostrar tot el nostre suport als companys identificats i  denunciem aquesta actuació dels mossos d’esquadra, per ser totalment improcedent tractant-se de persones menors d’edat, i una clara mostra d’abús d’autoritat per part dels agents. Així mateix, alertem que aquestes identificacions arbitràries i injustificades contribueixen a engruixir als arxius policials sobre els i les militants polítiques esdevenint una eina clau de control social.

Fem que caigui la careta de falsos demòcrates. Fem respectar els nostres drets. Fem-ho amb Força!

Alerta Solidària 

Tarragona, 31 d’octubre de 2013