Senyalem als culpables

dijous, 26 de març del 2009


Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional) vol denunciar el desallotjament per part dels Mossos d'Esquadra de l’edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB), la repressió desfermada contra el moviment estudiantil, com l’hospitalització del militant del SEPC Tomàs Sayes en vaga de fam i senyalem els responsables politics per això , el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet (ERC), i conseller d’Interior, Joan Saura (ICV))

Aquestes accions tenen responsables politics, a més del rector, Dídac Ramírez, i hauran d'assumir-les. Per aquest motiu donem suport a la demanda de dimissió del rector i del seu equip rectoral expressada pel SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans).
L’entrada de la policia a les universitats catalanes és una violació de l'autonomia universitària. Darrerament, i fins i tot dins aquest mateix cicle de lluites, ha esdevingut un fet habitual, particularment des del desplegament dels Mossos d'Esquadra. Aquest fet, malgrat que provoca encara la indignació ritual de certs sectors del propi sistema, es farà més freqüent si els estudiants continuen amb la fermesa demostrada fins ara defensant la universitat pública catalana, la seva qualitat i la seva accessibilitat a la classe treballadora. Endavant vol mostrar el seu suport als estudiants en lluita, i al SEPC en particular, per la lluita desenvolupada fins ara i per la que vindrà, i demanar als treballadors catalans i al moviment antirepressiu el màxim suport als represaliats. La lluita per la universitat pública és la lluita pels serveis públics, contra les privatitzacions i, en definitiva, contra la crisi que els treballadors patim des de molt abans que els mercats financers.
Ens adherim també a l'exigència, expressada pel SEPC, de dimissió del senyor Josep Huguet (ERC), Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, per donar suport i ser un dels impulsors de l’estratègia repressiva contra el moviment estudiantil català.

Finalment, Endavant vol també fer una crida als treballadors catalans, estudiants i no estudiants, a la lluita contra el Pla de Bolonya i en defensa de la universitat pública i l'ensenyament públic català. Per això demanem:
- Que respongueu a les convocatòries del SEPC.
- Que, en conseqüència, doneu suport a la vaga d'estudiants contra la repressió policíaca i el Pla de Bolonya convocada pel SEPC pel dia 26 de març.
- La lluita per la universitat pública és la lluita pels serveis públics, contra les privatitzacions i, en definitiva, contra la crisi que els treballadors patim des de molt abans que els mercats financers. Per això us convoquem també a la manifestació convocada a Barcelona pel 28 de març i a prendre part en les mobilitzacions de la setmana de lluita que començarà aquell mateix dia i fins el 4 d'abril.