Neix la Plataforma d’aturats de Bonavista

dilluns, 23 de març del 2009

Aquesta tarda s’ha donat a conèixer el naixement de la Plataforma d’aturats de Bonavista al local de l’Associació de Veïns d’aquest barri tarragoní.

Reivindiquen que les inversions en obres publiques projectades pel govern municipal de la ciutat de Tarragona siguin dutes a terme per aturats del barri. D’aquesta manera, la principal finalitat de la Plataforma és crear ocupació per tal d’ajudar als aturats i les seves famílies, que degut a la crisi econòmica es veuen immersos en una situació de precarietat.

Com ha explicat el portaveu, Antonio Berzosa, el treball realitzat en aquesta ultima setmana ha estat mobilitzar al màxim d’aturats del barri. A tots els que s’han adreçat a la Plataforma se’ls ha facilitat un petit qüestionari per tal de crear un cens dels aturats del barri, com també establir el seu nivell de precarietat, si tenen carregues familiars o si disposen d’alguna ajuda econòmica o subsidi. Els aturats que formen part de la Plataforma no tenen un perfil únic; van dels 26 als 56 anys, amb estudis i sense, amb carregues familiars o no... i de tots els sectors laborals. El proper dimarts 31 de març han concertat una entrevista amb l’Ajuntament per tal de fer-li arribar les seves reivindicacions.

En funció de la resposta i col•laboració que mostri l’Ajuntament concretaran les accions que pretenen portar a terme. També han remarcat que faran el que faci falta per ajudar als aturats de Bonavista i a les seves famílies, ja que tots coneixen casos de precarietat extrema al barri, que treballava, majoritàriament, al sector de la construcció.

La propera reunió es durà a terme a l’Antic Teatre del Centre Cívic de Bonavista el proper dijous 26 a les 18:30h en que es pretén donar la benvinguda a la Plataforma a nous aturats i concretar les mesures immediates que adoptaran.