Arxivades les acusacions contra quatre independentistes de Tarragona per la Vaga del 14N

dijous, 28 de febrer del 2013




El jutjat d’instrucció núm. 6 de Tarragona ha acordat el sobreseïment de les causes obertes contra quatres veïns de la ciutat. Identificats pels Mossos d’Esquadra, citats a comissaria i a jutjats, van ser inicialment imputats per la policia per aldarulls ocorreguts en la Vaga General del 14 N.

A continuació, reproduïm el comunuicat d'Alerta Solidària Tarragona


COMUNICAT PEL SOBRESSEÏMENT DE LA CAUSA CONTRA LES QUATRE COMPANYES IDENTIFICADES I RETINGUDES EL 14-N

El passat 14 de novembre, durant la vaga general convocada per organitzacions de l'Esquerra Independentista, sindicats i d'altres col•lectius anticapitalistes, quatre persones van ser identificades i retingudes de manera totalment aleatòria a la mobilització de Tarragona, dues de les quals eren de l'organització Arran. Durant aquestes mateixes mobilitzacions, dos menors van resultar ferits en una càrrega dels Mossos d'Esquadra.

El mateix dia de la vaga, les quatre companyes van ser citades a declarar i es va iniciar un procediment penal en que se les acusava de danys, desordres públics i delictes contra la seguretat del trànsit, entre d’altres. Però el passat dilluns 25 de febrer vam saber que la causa incoada ha estat sobreseïda per manca de fonament, ja que els agents citats a declarar no van ser capaços d'individualitzar en cap moment algun acte il·lícit realitzat per aquestes quatre persones. Per tant, la seva possible imputació queda arxivada i el procediment no seguirà endavant.

Aquesta ha estat una mostra clara d'arbitrarietat del cos dels Mossos d'Esquadra, sempre disposats a retenir, agredir i increpar, abans de preguntar.

Cal que fets com aquests no ens facin enrere en la lluita, sabem que la repressió és la manera que té el poder per destruir les nostres forces, però hem pogut comprovar un cop més que la lluita és l'únic camí i que la solidaritat és l'única resposta.

Aquesta ha estat una petita victòria, però no ens ha de fer oblidar que encara hi ha molts companys i companyes represaliades, que cal continuar lluitant i que no hem de deixar de tenir presència al carrer, en totes les mobilitzacions, vagues i accions que s’estan convocant arreu del territori.

Només lluitant tenim futur!

 


Tarragona, 26 de febrer de 2013