Endavant (OSAN) Tarragona crida a defensar al carrer la llengua catalana dels atacs del PP. Concentració dia 4 de desembre a Tarragona davant la Seu del PP (Rambla Nova 60).

dimarts, 4 de desembre del 2012

 

Endavant (OSAN) Tarragona crida a defensar al carrer la llengua catalana dels atacs del PP.
No ens espanyolitzareu! No a l’adoctrinament a les aules!

Sí a l’escola en català! Sí a l’educació en valors crítics!
Concentració dia 4 de desembre a Tarragona davant la Seu del PP (Rambla Nova 60).

Des d’Endavant (OSAN) volem manifestar el nostre rebuig davant les polítiques genocides del PP en matèria lingüística als Països Catalans. Ahir, 3 de desembre el Ministeri d’Educació colonial espanyol va presentar la seva darrera recepta en la forma eufemística d’esborrany de “Llei Orgànica de millora de la qualitat educativa”.
Aquest esborrany, que el PP té facultat d’aprovar a les Corts colonials espanyoles, és la plasmació en text de la voluntat d’espanyolitzar els alumnes catalans manifestada pel ministre espanyol José Ignacio Wert ara fa unes setmanes. De ser aprovat, el text faria retrocedir el català al pitjor nivell des de la recuperació de l’autonomia, quedant relegat a una matèria “d’especialitat”, un tipus de matèria a la que es preveu dedicar menys pes en el  sistema educatiu. A més, vulnera totalment l’autonomia dels governs valencià, balear i principatí a l’hora de decidir els seus models educatius obligant a definir un conjunt d’assignatures per a impartir en llengua castellana, carregant-se els diferents models d’immersió lingüística vigents. Mentre això no es compleixi, obligarà les autonomies a finançar escoles concertades que puguin ensenyar en castellà.
Des de l’Esquerra Independentista considerem inacceptable aquesta vulneració de l’autogovern que tenen els diferents territoris catalans. Reiterem la nostra voluntat de denunciar que les institucions espanyoles no són democràtiques sinó unes institucions fetes a mida per a què la burgesia espanyola pugui imposar les seves voluntats als diferents pobles de l’Estat.
És per això que reiterem la nostra confiança en la desobediència civil i la lluita al carrer per enfrontar-nos al genocidi de l’Estat espanyol i cridem la comunitat educativa catalana a la insubmissió a les aules com a defensa ferma de la voluntat del nostre poble i la nostra confiança en mantenir i millorar el model d’immersió lingüística.
També volem encoratjar la ciutadania catalana a defensar els nostres drets nacionals al carrer, seguint l’exemple companys de Mallorca, des de Tarragona volem assenyalar als còmplices de les polítiques genocides del PP, que són en primer lloc, els diputats catalans que defensen aquestes polítiques al Congrés colonial, però també els qui els emparen des dels parlaments catalans.
És per això que avui volem encoratjar el poble, a assenyalar al carrer als genocides locals, als 35 diputats catalans populars al Congrés colonial espanyol així com a altres que hi puguin donar suport. En particular, volem dir-los a Joan Bertomeu, de Deltebre i Alejandro Fernández de Tarragona, que no ens representen, que cap política que ens vulgui aniquilar és legítima ni democràtica i que els farem la vida impossible, mentre ells cada dia ens la facin a nosaltres, i ho farem mobilitzant-nos i mostrant-los el nostre rebuig en les seves aparicions públiques.
Aquesta agressió per part del Govern invasor espanyol és una més de les que està patint el poble català per part d’unes institucions que defensen els interessos i les idees dels poderosos. Avui ataquen la nostra cultura des de Madrid, alhora que detenen a tres joves a Girona per defensar els drets socials a la vaga general, dia en què els mossos d’esquadra van atacar el poble català mentre defensava els seus drets, agredint joves tarragonines i fent perdre un ull a l’Ester de Barcelona amb l’ús de projectils indignes de cap societat democràtica.
Els volem deixar clar que continuarem desobeint les seves institucions al carrer, per molta que sigui la seva repressió, com més ens ataquen, menys hi tenim a perdre. Ni el govern espanyol ni el govern pactista de la Generalitat aconseguiran desmobilitzar l’Esquerra independentista ni els moviments populars que defensen els nostres drets socials i nacionals. Seguirem mobilitzant-nos i bastint un contrapoder que ens permeti governar-nos amb una independència total dels Estats espanyol i francès i dels mercats.

Per això ho diem ben alt.
Fora genocides dels Països Catalans!

Defensem l’escola catalana, insubmissió als decrets espanyols!
Wert, no ens espanyolitzaràs. Pel català com a llengua de cohesió, en favor d’una societat multilingüe amb valors propis!

Independència i socialisme!

A Tarragona, en català!