Crònica de la presentació de la campanya “la Caixa Robem” a Tarragona

divendres, 21 de desembre del 2012

30 persones van acudir aquest dimecres 19 de desembre a la presentació de la campanya “la Caixa Robem” d’Endavant OSAN a la sala de Juntes del Campus Catalunya de la universitat de Tarragona. L’acte presentat pel militant de l’organització Francesc Fortuño, va comptar amb les xerrades d’Abel Caldera, membre del consell redactor de l’Accent (periòdic popular dels Països Catalans) i de Jaume Camps, afectat per les participacions preferents.

La intervenció de Caldera, explicà a l’audiència la xarxa de relacions dels passats i actuals dirigents de la Caixa amb les institucions franquistes, i amb els actuals partits catalans i espanyols. També incidí en el poder actual que aquesta entitat financera té en l’actual i la capacitat d’arribar a enriquir-se amb els serveis bàsics que cada persona catalana consumeix en el seu dia a dia. En acabar la seva intervenció, se li demanà on es podia treure informació sobre la xerrada, al final d’aquesta crònica hi podeu trobar enllaçat el darrer article d’aquesta investigació que Caldera publicà a l’Accent.

En la seva intervenció, Camps, explicà el seu cas personal, incidint en el perill que les persones percebin la seva injusta situació com a aïllada i encoratjant a fer d’aquesta estafa un problema social. Responent a una pregunta de l’audiència, estimà que unes 400 persones només a Alcover podrien estar afectades per les participacions preferents. Entre els que l’interpel·laren també hi hagueren persones afectades per la mateixa estafa, que reconegueren els mateixos mètodes negociadors i aïllants que intenten frenar la indignació i la solidaritat ciutadanes.

Tal i com explicà Fortuño, Endavant (OSAN) impulsa aquesta campanya per fer palesa la contradicció evident entre la suposada vocació social d’aquesta i altres entitats financeres i la seva pràctica diària d’estafa i espoli a les classes treballadores catalanes, essent-ne els desnonaments o els productes financers estafa els exemples més clars. Endavant (OSAN) pretén assenyalar amb aquesta campanya un dels principals responsable d’una crisi, que està esdevenint un negoci lucratiu per a les elits empresarials, polítiques i financeres catalanes i està essent pagada amb l’esforç de les treballadores.

Enllaç a l’article “El poder de la Caixa” d’Abel Caldera: 

http://laccent.cat/index.php/paisos-catalans/en-profunditat/item//2902-el-poder-de-la-caixa