Concentració 28N Contra el sionisme, independència per Palestina!

dimarts, 27 de novembre del 2012



CONTRA EL SIONISME, INDEPENDÈNCIA PER PALESTINA!


Cartell de la concentració
Des d'Endavant, Organització Socialista d'Alliberament Nacional, encoratgem al conjunt de treballadors i treballadores dels Països Catalans a denunciar el genocidi que està fent Israel contra el poble palestí.
Més de 130 morts palestins i la gran majoria són nens i nenes; més de 700 ferits, tots ells civils. Les bombes han caigut en mil llocs i a totes hores, han destrossat infrastructures, centres de premsa internacional, atacs als metges,... estem davant de terrorisme d'estat. No és una guerra contra Hamas sinó contra el poble palestí. El terrorisme sionista busca crear una situació on el poble palestí no tingui possibilitats de viure, de treballar, i que forçosament hagi de marxar ja que l'objectiu és l'annexió del territori palestí. Els sionistes no només utilitzen míssils per desplaçar als i les palestines, també utilitzen bulldózers per prendre'ls les terres; creen assentaments jueus prop de pobles palestins i els hi posen noms similars perquè un cop desapareguts els pobles palestins en un suposat futur no s'hi notin diferències significatives; el sionisme educa el propi poble jueu des de la por i la mentida; Israel té més d'11.000 presos polítics palestins; les preses pareixen encadenades i en les cel·les hi ha humitats, insectes i rates. Palestina no té força aèria ni marítima. Palestina ja fa més de mig segle que agonitza i ningú està fent res, però, i nosaltres estem fent alguna cosa? Perquè deleguem això als estats i supra-poders burgesos? A què esperem? A que els exterminin a tots i totes?
El que permet aquesta agressió d'Israel és l'ofensiva imperialista que va començar l'any passat amb la invasió de l'OTAN contra Líbia, ara contra Síria, i qui si sap si demà contra Iran. En aquest panorama d'agressions occidentals, Israel aprofita per avançar en el seu propi projecte que és l'annexió i la guerra contra els palestins. Per això estats occidentals com Anglaterra, França, els Estats Units, i amb ells l'Estat Espanyol i la burgesia catalana representada per CiU donen suport a Israel. La Unió Europea, supra-poder de la burgesia que pretenen disfressar de neutral, està involucrada fins la mèdula en tot aquests procés des dels seus orígens. Tots ells sostenen la mentida de que Israel s'ha de defensar. Però defensar-se de què exactament? No hi ha cap edifici afectat a Israel, no hi ha guerra, no hi ha cap possibilitat de que els palestins puguin afectar de cap manera el que Israel està fent.
El Mercosur en comptes de denunciar el genocidi pren mesures descafeïnades declarant-se “contra la violència”, demanant una “solució negociada”, condemnant “la violència dels dos bàndols”,... només el president Hugo Chávez va donar suport incondicional als palestins i va denunciar el genocida estat d'Israel. Per suposat la Cuba revolucionària sempre ha estat al costat de Palestina.
És importantíssim que teixim llaços de solidaritat amb els pobles oprimits de tot el planeta i sobretot cal que superem la barrera mental que ens separa dels pobles musulmans. Si no avancem en la construcció de l'Internacionalisme no superarem el mateix capitalisme que oprimeix tots el pobles de la terra amb tints diferents. Cal que destrossem la mentida de que hi ha guerres per qüestions religioses o de civilitzacions. Les guerres sempre són pel mateix: per la propietat de la terra amb tot el que comporti, ja sigui petroli, persones, fàbriques, posició geopolítica... Mentre per un costat ens sentim relativament aprop de la lluita dels bascos i basques, i cada cop més compartim la lluita amb els i les vaguistes gregues; per altra banda hem estat i encara som incapaços i incapaces, no ja de denunciar, sinó fins hi tot d'adonar-nos del que està passant al Nord d'Àfrica o al Pròxim Orient i prendre'n partit, Som incapaços de distingir els justos anhels de llibertat expressats en la Primavera Àrab de les agressions reaccionaries d'Al-Qaeda i la OTAN protegides per la cobertura dels mitjans de comunicació de l'imperi contra Líbia i Síria. Som una sola humanitat i la resposta contra el capital ha de ser internacional.
En altres èpoques les ajudes a Palestina, Líbia i Síria s'haguessin concretat en accions polítiques efectives, avui en dia estem tan desorganitzats i desorientades que ens limitem a fer concentracions simbòliques. Cal que avancem en la pràctica sinó volem morir en l'intent de construir un món millor, perquè ara és Palestina, però també és Grècia, la taxa de suïcidis a casa nostra va en augment i el planeta continua entomant els cops de la producció capitalista. Estem al mateix costat de la barricada. Som el treball oprimit de manera desigual pel capital. Som els pobles oprimits de manera desigual per l'imperi. Cal que teixim una solidaritat clara, tangible, pràctica. Denunciem Israel, ataquem als EEUU, però si volem fer alguna cosa útil des d'aquí és organitzar-nos per destruir el capitalisme i construir una nova societat. Organitzem-nos per lluitar i vèncer, perquè només construint el Socialisme des d'uns Països Catalans lndependents i Feministes, podrem oferir una solidaritat efectiva a Palestina i a qualsevol altre poble del món.
CONTRA EL SIONISME, INDEPENDÈNCIA PER PALESTINA!
ORGANITZEM-NOS PER LLUITAR!
LLUITEM PER VÈNCER!
INDEPENDÈNCIA, SOCIALISME, INTERNACIONALISME!