Comunicat d'Endavant (OSAN) Tarragona arran de les actuacions policials en al jornada de vaga del 14N i de convocatòria de concentració contra la violència policial de demà a les 19:00 davant l'estàtua dels despullats

dimecres, 14 de novembre del 2012


Des d'Endavant (OSAN) Tarragona rebutgem l'actuació policial que han perpetrat els Mossos d'Esquadra a la nostra ciutat durant la jornada de vaga del 14 de novembre. L'actuació dels mossos evidencia que la seva motivació per actuar són raons polítiques: protegir els interessos de les multinacionals i dels partits en el poder i que la praxi dels seus antiavalots és d'un salvatgisme descontrolat revengista que res té a veure amb l'actuació d'una policia democràtica.

La policia autonòmica ha actuat amb unes directius ben clares: perseguir els més dèbils i protegir als més forts. La primera aparició dels antiavalots s'ha produït al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, allí s'han dedicat a encerclar als estudiants i als joves que pujaven a donar-los suport.

La segona aparició, ha estat crear un cordó davant de l'edifici del Corte Inglés, únic comerç de la ciutat que ha gaudit de la protecció d'aquest cos policial davant la presència dels piquets. Resulta insultant que els mossos actuïn com una seguretat privada al servei d'uns pocs empresaris afavorits pel poder.

Però si la seva planificació ja és vergonyant (treure pit amb estudiants i protegir als poderosos), el moment de la seva càrrega ha mostrat la brutalitat i el cinisme que gasta el cos d'antiavalots, emparat per la immunitat de què gaudeix. Ha iniciat una càrrega indiscriminada en un punt de pas del piquet anticapitalista (no estava actuant davant cap comerç sinó movent-se) i s'ha centrat el colpejar a persones especialment joves deixant un jove de 13 anys sagnant amb un cop de porra al cap que l'ha fet acudir a urgències mèdiques i altres joves ferides de cops de porra quan no feien altra cosa que recriminar la seva brutalitat.

Les detencions efectuades han estat també per saciar les ganes de violència i brutalitat del cos d'antiavalots, s'ha detingut un perfil molt específic de persona, tres persones joves que escapaven de la càrrega a les quals s'ha detingut indiscriminadament i s'ha hagut de deixar en llibertat per falta de càrrecs. A la vista dels fets s'observa com detenen pel plaer de fer-ho, deixant la professionalitat i l'actuació proporcionada i provada a un segon terme gràcies a la immunitat de què gaudeixen.

Des de la nostra organització volem solidaritzar-nos també amb les companyes detingudes i ferides a la resta dels Països Catalans i a la resta d'Europa, en especial al nostre militant en Marcel de Mallorca, detingut en el piquet de Palma avui dematí.

Fets com els d'avui ens fan constatar que tant els Mossos d'Esquadra com els cossos policials d'obediència estatal són forces d'ocupació als Països Catalans que vetllen pels interessos del capital espanyol i ataquen al poble quan aquest representa una amenaça per als poderosos.

És per això que convoquem a la gent de Tarragona a assistir demà 15 de novembre a la concentració contra la violència policial que es realitzarà davant l'estàtua dels despullats a les 19:00.

Si ens toquen a una ens toquen a totes.
Prou abusos policials.
Fora les forces d'ocupació.
Recuperem la democràcia!