Més de sis mil persones recorren la Rambla Nova de Tarragona contra la reforma laboral

diumenge, 19 de febrer del 2012



La convocatòria feta pels sindicats CCOO i UGT arreu de l’Estat espanyol de manifestació contra la reforma laboral s’ha vist representada aquest migdia a Tarragona. Des de l’Estàtua dels Despullats fins al final de la Rambla Nova, diverses organitzacions i persones han fet sentir la seva veu contrària contra una reforma que abarateix encara més l’acomiadament i condemna les treballadores a subsistir a base de feines temporals.

A la cua, el bloc anticapitalista, conformat per la CGT principalment i, a més a més, el Jovent Llibertari-Joventut Anarco-sindicalista i l’Esquerra Independentista, ha aportat la nota discordant sobretot pel que fa a les consignes, el soroll i les al·lusions al pactisme dels sindicats grocs.

Quan el gruix de la manifestació, rere la pancarta dels convocants i banderes de partits, ha girat cap a la Subdelegació del Govern, s’ha trobat amb el bloc anticapitalista, que els ha propinat amb diversos lemes com ara “menys pactar, més lluitar”, “aquí estem, nosaltres no pactem”, “Comissions, UGT, sindicats del poder/botiflers”. L’enfrontament, tanmateix, no ha anat més enllà. En la cruïlla amb el carrer de Sant Agustí, el bloc alternatiu ha pujat cap a la plaça Verdaguer, Rambla Vella i plaça de la Font, on han llegit el seu manifest i han clos la manifestació.

Cal dir que arreu dels Països Catalans les manifestacions han comptat amb força seguiment. Més de 400.000 a Barcelona, més de 100.000 a València, 2.000 a Tortosa, 4.000 a Girona o 25.000 a Alacant, per posar diversos exemples.