Aquest Nadal: La Doctrina del Xoc al Casal‏

dijous, 22 de desembre del 2011


El proper dimecres 28 de desembre, al Casal Popular Sageta de Foc, projecció i posterior debat de la pel·lícula “La Doctrina del Shock”, amb l’objectiu d’analitzar el per què de l’actual conjuntura econòmica.

La crisi, el deute, les posteriors retallades i les conseqüents privatitzacions... tot el que està succeint a casa nostra: les mesures fomentades per la UE i el FMI, el paper de les agències de qualificació de risc com Moody’s, els rescats d’Irlanda, Portugal i Grècia, el “cop d’estat” desenvolupat pels mercats a Itàlia, etc. Tot plegat es pot resumir en la recepta neoliberal: DESREGULACIÓ, FLEXIBILITZACIÓ i PRIVATITZACIÓ, que s’ha estat aplicant als estats de la perifèria (també anomenats països del tercer món), a partir d’experiments fonamentats en situacions de 'xoc': cops d’estat (com els aplicats a països llatinoamericans), guerres (com la de l'Irak o l'Afganistan), catàstrofes naturals (com els huracans als EEUU),... i ara s’està aplicant a casa nostra a partir de la crisi econòmica.

Aquesta és la tesi que la investigadora Naomi Klein demostra en base a un impressionant recull de dades. Donada la importància de la seva tesi, Endavant considerem que aquest document, escrit de manera amena, és fonamental per comprendre el que està succeint a l’Estat espanyol i a la UE, és per això que hem decidit projectar la pel·lícula homònima, basada en el llibre, per tal que després en puguem parlar i intercanviar perspectives.

Us convidem a assistir-hi!