Tancaments contra les retallades als serveis d’urgència dels CAPs

diumenge, 28 d’agost del 2011


El govern de la Generalitat ja ha anunciat que suprimirà l'atenció continuada en tres Centres d'Atenció Primària (CAPs) de la ciutat de Tarragona, a partir del proper 1 de setembre. Es tracta del de Sant Salvador, el de Bonavista i el CAP Muralles. L'objectiu d'aquesta mesura serà estalviar uns 450.000 euros. Així, doncs les urgències nocturnes s'hauran de reordenar i s'atendran al CAP de la Granja i als hospitals Joan XXIII i Santa Tecla. La Plataforma en Defensa dels Drets Públics organitza tres tancaments i concentracions simultanis als CAPs de la ciutat que suprimiran aquest servei. Els actes de protesta tindran lloc el mateix 1 de setembre, el dia en què s’ha de fer efectiva la mesura.

A partir de dos quarts de nou, integrants de la plataforma, persones vinculades a associacions de veïns i altres entitats i col•lectius, es concentraran a les portes d’aquests centres sanitaris. La intenció és accedir-hi i passar la nit allà per reivindicar que la Generalitat no retalli l’atenció continuada. Els veïns de Sant Salvador són alguns dels més bel•ligerants, ja que tan sols fa any de l’entrada en funcionament del nou CAP del barri, que va arribar fruit d’una llarga reivindicació dels seus habitants.

La Plataforma en Defensa dels Drets Públics ja ha convocat altres actes de protesta en contra de les retallades sanitàries. Últimament, per Sant Magí va organitzar un vermut popular reivindicatiu i, després de festes, té previst continuar muntant altres accions de pressió.

Per veure l'octaveta de les concentracions clica aquí.