L’11 de setembre a Tarragona popular i participatiu

dijous, 25 d’agost del 2011


Per segon any consecutiu, diverses entitats de la ciutat engeguen el projecte popular i participatiu de l’11 de setembre a Tarragona. Enguany la Coordinadora 11 de setembre de Tarragona presenta nova pàgina web. Res podia haver donat més energia a la Diada que la gran acollida que va tenir l’any passat a la ciutat . 26 entitats, gegants, diables, grallers, activitats per la canalla, actuacions musicals, parlaments i sobretot, una riuada de tarragonines, vam omplir els carrers de la Part Alta per reivindicar la nostra Diada Nacional.
Enguany volen reeditar l’experiència. Un ventall molt ampli d’associacions i col·lectius de Tarragona (aquest any, trenta – dues!) s'apleguen, un cop més, per oferir a la ciutadania una celebració realment popular i participativa de l’11 de setembre.

Enguany la Diada de l’11 de setembre comptarà amb diverses activitats que ompliran la jornada de reivindicació i festa: a les 10h hi haurà un esmorzar popular, amb coques dolces i salades; a les 11h arrancarà des de la plaça de les Cols la cercavila i les mostres de cultura popular: Ball Petit d’en Serrallonga, Diables Foc i Gresca, Diables Voramar i Víbria de Tarragona, Gegants del Casc Antic, Gegants del Passeig Torroja, Gegants de Perafort, Grallers i Gralleres Fot-li canya!, Sacaires de Tarragona, Tarragona Dansa i la Xaranga Tocabemoll ompliran de música, dansa i foc els carrers de la Part Alta. Seguidament es donarà pas als parlaments, que aniran a càrrec de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua) i del SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans); ambdós posaran èmfasi en les retallades que pateix el català i les que pateixen els centres d’ensenyament. Posteriorment, a les 12.35h es donarà pas a l’aixecament de quatre pilars a càrrec de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, Colla Castellera Pataquers de la URV, Colla dels Xiquets de Tarragona i Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, juntament amb el Cant dels Segadors a càrrec del Grup d’Adults de la Coral Municipal. Després d’aquesta actuació, la seguirà l’actuació musical, a càrrec del cantautor barceloní Jordi Montañez i del grup de rumba gitana de Tarragona Sonora Kali. Per acabar, com a cloenda, es donarà pas al dinar popular, que es durà a terme a les 14h a la plaça del Fòrum.

Al llarg del matí, a més, hi haurà activitats a les parades de la Fira d’Entitats: jocs per la canalla a l’espai dels agrupaments escoltes i guies; creació literària a l’Escola de Lletres, biblioteca a l’Ateneu Alomà i creació artística amb l’Associació Tallers 03.

Com a novetat d’enguany, la Coordinadora 11 de setembre Tarragona estrena pàgina web, facebook i twitter per tal de fer extensible el projecte a tota la ciutadania, i que tothom se’l faci seu! Allí podeu consultar més informació, fotografies de l’any passat, el llibret, etc.