Els indignats omplen Tarragona

dilluns, 20 de juny del 2011




Diumenge 19 de juny, unes 10.000 persones van recórrer els carrers de la ciutat sota el lema “Les nostres necessitats són els nostres drets. Prou retallades!”. Estaven convocades per la Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics i pels indignats de l’acampada de la plaça de la Font, que s'han manifestat en un ambient marcadament pacífic, i fins i tot festiu. Entre d'altres reivindicacions, han volgut protestar contra la política de retallades del govern, la submissió de la política al sistema financer, l'abús de poder policial o la manipulació informativa dels mitjans de comunicació de masses.

La marxa ha començat vora les 19h a la plaça Imperial, i després de passar pels carrers Prat de la Riba, Ramon i Cajal, Rambla Nova, Passeig de les Palmeres i Rambla Vella, ha finalitzat a la plaça de la Font on s’ha llegit el manifest d’aquesta protesta on s’ha insistit en reclamar millores en el sistema democràtic actual i en els serveis que reben els ciutadans.

Al llarg del recorregut, els manifestants han anat marcant diversos punts significatius i edificis oficials de la ciutat com la parada d'autobusos, on han demanat un transport públic gratuït per a tothom; la caserna de la Guàrdia Urbana, on han exigit l'aturada dels abusos policials; la seu d'Hisenda, on han reivindicat més impostos pels rics; o l'hospital Santa Tecla, on han reclamat que es preservi una salut pública universal.

Per unir esforços, han confluït en l’organització de la manifestació la Plataforma ciutadana per la Defensa dels Drets públics i l’Acampada Tarragona. La plataforma és una entitat creada a principis d’abril com a conseqüència de les retallades anunciades i està constituïda per una quarantena d’entitats representatives de la ciutat com federacions i associacions veïnals, de pares i mares, de jubilats, sindicats de diversos sectors, plataformes de col·lectius i ONG’s, entre d’altres.

Arreu del país i de l'estat s’han realitzat aquest diumenge més de mig centenar de manifestacions, que han posat un punt d’inflexió al moviment nascut el passat 15 de maig i que han volgut posar de relleu el caràcter pacífic d’aquestes reivindicacions.

Extret de pobleviu.cat