Per la nostra llengua, per la llibertat d'expressió. Ja n'hi ha prou de censura espanyolista!

divendres, 18 de febrer de 2011


Comunicat d’Endavant OSAN en relació al tancament de les emissions de tv3 al País Valencià

Ahir a la nit es consumava la fi d'emissions de TVC (TV3, C33 i 3/24) al sud del riu Sénia. Ha arribat després d'una llarga batalla de les administracions (començant per la Generalitat Valenciana, en mans del Partit Popular) contra la societat civil del País Valencià. Així, durant aquests anys s'ha produït el progressiu tancament -forçat i avalat pels tribunals- dels repetidors propietat d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que permetien vore les cadenes de TVC. Fins el dia d'ahir només romanien tres repetidors en funcionament al País Valencià, el de la Serra Perenxisa, El Bartolo, i El Mondúver; tres repetidors que, però, continuaven fent arribar el senyal a una gran part de la població valenciana.

Comunicat d'Endavant OSAN


La reacció popular ha anat des de la desobediència civil (com la que impedí la clausura del repetidor de la Carrasqueta el 2007) fins la recollida de més de 650.000 signatures per la iniciativa legislativa popular “Televisió Sense Fronteres”. Malgrat això la Generalitat Valenciana ha forçat el tancament ofegant als propietaris ACPV amb multes que sumen centenars de milers d'euros. A les multes ja imposades, s'afegeix la nova norma del sector audiovisual (16/2010) aprovada pel govern del Partit Popular el passat mes de desembre. Aquesta nova llei, que com el cas del Cabanyal, sembla feta a mida per afavorir els seus interessos partidistes, permetria multar amb 60.000 euros cada quinze dies a ACPV en cas que els seus repetidors continuaren emetent el senyal de TVC. A tot això cal afegir que la Conselleria de Justícia ha imposat a ACPV l'obligació de pagar abans del 20 de març els més de 680000 euros que ha acumulat en els últims anys per les sancions imposades per la Generalitat. En cas contrari es procediria a l'embargament dels seus bens. En aquestes circumstàncies s'ha produït, després de vint-i-sis anys, el tancament de les emissions de TVC al País Valencià.

Des d'Endavant OSAN considerem molt greu el tancament de les emissions dels diferents canals de TVC, donat que és un atac molt dur al català, la llengua pròpia del País Valencià i a la llibertat d'expressió. Per tot això volem fer públiques les següents consideracions:

* El Partit Popular ha demostrat el seu caràcter autoritari en obligar a tancar la senyal d'uns canals de televisió que aportaven una visió diferent a l'emesa pel NODO 50 autonòmic valencià (RTVV).

* El Partit Popular ha fet gala de la seua poca estima per la llengua dels valencians, en forçar el tancament de l'única televisió pública d'abast territorial que emetia íntegrament en català. El seu menyspreu per la nostra llengua no és ni molt menys puntual com ho demostra el fet que cada any desenes de milers de xiquets no poden estudiar en valencià perquè la Generalitat no oferta suficients places.

* El Partit Popular tracta de dividir als valencians i valencianes revifant el blaverisme en temps de precampanya electoral autonòmica i municipal. Tracta de distreure l'atenció dels nombrosos casos de corrupció vinculats al seu partit i que, començant pel mateix president de la Generalitat, assolen el País Valencià de nord a sud. En el mateix sentit, la mesura tracta de tapar les dràstiques retallades, vinculades a la gestió del govern autonòmic, que s'estan donant en matèria de drets socials (com ara l'educació o la sanitat). Així com fer-nos oblidar que durant la seua gestió el País Valencià ha assolit xifres rècord en atur i supera el mig milió de persones desocupades.

* El govern espanyol, en mans del PSOE, comparteix aquest desinterès per la nostra llengua donat que intentà aturar el debat de la ILP “Televisió Sense Fronteres” al Congrés dels Diputats. Madrid considerava que la proposta era “massa cara”.

* Tots aquests fets demostren que l'estat espanyol i els partits espanyols -incloses les seues sucursals autonòmiques- no tenen cap intenció real de normalitzar la llengua catalana. Més bé al contrari, la nostra realitat lingüística els resulta incòmoda, prescindible, com ho va demostrar recentment la sentència negativa del Constitucional sobre l'ús del català a les escoles de la Comunitat Autònoma de Catalunya . És per això que l'única eixida per garantir la supervivència del valencià és aconseguir que esdevinga llengua nacional a través de la independència dels Països Catalans.


Des d'Endavant OSAN ens solidaritzem amb Acció Cultural del País Valencià i fem una crida a totes les persones que, arreu dels Països Catalans, s'estimen la llengua i la llibertat a eixir al carrer i participar de totes les accions necessàries per denunciar aquest nou atac de l'espanyolisme.

Volem aprofitar per animar a la gent a mobilitzar-se, plantem-los cara!

Avui divendres, 18 de febrer, a les 20h,
davant del Palau de la Generalitat.

Per la nostra llengua i per la llibertat d’expressió
Ja n'hi ha prou de censura espanyolista!