Marxa de Torxes 2010 (Llibertat Preses Polítiques Catalanes)

dimecres, 8 de desembre de 2010


En les properes setmanes es realitzaran les ja habituals i tradicionals Marxes de Torxes en solidaritat amb les Preses Polítiques Catalanes (Marina Bernadó i Dolors López) que malauradament un any més no poden estar entre nosaltres.

Estigueu atentes a les convocatòries. Perquè no hi som totes... LA LLUITA CONTINUA! MARINA I LOLA US VOLEM A CASA!

A Tarragona, la marxa és dissabte 18 de desembre a les 19h a la Plaça Verdaguer.

Rescat - Col·lectiu de suport a les Preses Polítiques Catalanes
www.rescat.wordpress.com

Comunicat de les Marxes de Torxes en solidaritat amb les preses polítiques catalanes

Per Nadal les Volem a Casa !
Antiavalots al Born, a l’estació de França, al Passeig, a Via Laietana, a Sant Jaume. . . . . Més de trenta furgonetes i centenars d’escuts, porres, piloteres. El passat onze de setembre, el centre de Barcelona era pres per les forces d’ocupació dels mossos d’esquadra preparats per una batalla desigual. Mentre la testosterona bullia dintre dels cascos, la militància es concentrava al Fossar de les Moreres i demanava explícitament la llibertat de les preses polítiques catalanes.

Una altre cop, les viles i els barris de les nostres ciutats s’ompliran de torxes recordant que no hi som tots, que falten les nostres companyes. Perquè tot i que aquest serà el primer any que en Diego i la Laura i en Zígor podran estar amb els seus durant aquestes dates, nosaltres insistim en que la lluita continua i continuarà fins a l’últim Rescat. Perquè si bé és cert que s’acaba un cicle, també ho és que comença un altre.

Comença una nova fase en la que l’estat ha encès el  focus de la coerció sobre RESCAT i ens apunta directament, i comença també un període de temps en el que les dues preses polítiques catalanes, Lola i Marina, romandran allunyades de Catalunya a presons franceses, hostatges d’un conflicte armat que l’estat espanyol no vol resoldre democràticament. Arriba la repressió contra la solidaritat.

Res de nou, res que no coneguem. Coneixem els seus mètodes i coneixem el perquè. I també sabem que els càstigs i els escarments exemplaritzants no serveixen contra la fermesa i la determinació.

Perquè volem que la Lola i la Marina i la resta de presos i preses polítiques tornin a casa, la flama de les torxes ens il·luminaran un any més el camí.

Perquè volem triar lliurement el nostre futur.
I perquè volem viure lliures en una Terra Lliure. Visca la Terra.

Rescat (Col·lectiu de Suport a les Preses Polítiques Catalanes)