La CANC anirà a Madrid a presentar els informes que invaliden la candidatura d’Ascó

dimarts, 7 de desembre de 2010


La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) informa que el divendres 17 de desembre es desplaçarà a Madrid per oferir una roda de premsa per presentar els dos informes que invaliden la candidatura d’Ascó a acollir el cementiri nuclear. Després de la roda de premsa la CANC es desplaçarà fins a la Moncloa per lliurar els informes al President espanyol i als ministres.

La CANC aprofita també per informar que aquest proper divendres 10 de desembre es desplaçarà a Barcelona per presentar els informes en roda de premsa, i lliurar-los-hi a Artur Mas i a José Montilla, amb qui s’ha sol·licitat una entrevista, sense que de moment ens hagin confirmat res.

Els dos informes, Informe sobre els terrenys presentats per l’Ajuntament d’Ascó per acollir el cementiri nuclear i Informe sobre la vinculació de l’AMAC amb el Comité Asesor Técnico de la Comisión Interministerial Emplazamiento ATC, posen en evidència que els informes de la Comisión Interministeral ATC sobre els terrenys oferts per l’Ajuntament d’Ascó, contenen una sèrie d’omissions, mancances i errors que intervenen de manera decisiva en la puntuació final atorgada a la candidatura d’Ascó. Així, si es consideressin aquestes omissions, la candidatura d’Ascó passaria a tenir 112 punts, i no els 300 que els atorga l’informe de la Comisión Interministerial ATC.

A més, els informes de la CANC demostren la contaminació del Comité Asesor Técnico per part de l’AMAC, per tal d’afavorir la candidatura d’Ascó. Aquesta contaminació s’hauria produït a través de la relació professional que mantenen el gerent de l’AMAC i un dels cinc membres del Comité Asesor Técnico, a través de la societat M & B ADVOCATS ASSOCIATS SL, societat que, a més, té pràcticament el mateix domicili social que l’AMAC.

COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC)

Els documents es poden consultar als següents enllaços:

Informe sobre els terrenys presentats per l’Ajuntament d’Ascó per acollir el cementiri nuclear:
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B9dUinu-jffiYjkyMDA4NjMtM2I0Ny00Y2Q5LTgzY2UtOWQ4NzI4MTQ2MGM4&hl=ca

Conclusions. Informe sobre els terrenys presentats per l’Ajuntament d’Ascó per acollir el cementiri nuclear:
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B9dUinu-jffiZjFmZjQxMGEtYTkyMS00NDk1LTkzNmYtMGMxZmQ4YTY0NjZl&hl=ca

Informe sobre la vinculació de l’AMAC amb el Comité Asesor Técnico de la Comisión Interministerial Emplazamiento ATC (versió en català):
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B9dUinu-jffiMzY0MmY2MWItMGU2My00NWJiLWE4YjEtNWUxNzFmMmEzMmI4&hl=ca

Informe sobre la vinculación de la AMAC con el Comité Asesor Técnico de la Comisión Interministerial Emplazamiento ATC (versión en castellano):
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B9dUinu-jffiY2NkZmNjOGMtNTVkOS00OGUxLThkYjAtOGM3YjlmNGVjNjIz&hl=ca