L'Esquerra Independentista es concentra a Tarragona per la independència

diumenge, 4 de juliol del 2010


El passat dissabte 3 de juliol, un centenar de persones van mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut. Els col·lectius de l'Esquerra Independentista de la ciutat (CAJEI, CUP i Endavant-OSAN) havien convocat a la ciutadania a una concentració amb el lema "Ja n'hi ha prou! Estatut retallat, retallades socials... aquesta és la seva democràcia. Independència!" davant l'Ajuntament tarragoní. Durant els parlaments, els convocants es van mostrar contraris a la via estatutària, la que consideren obsoleta, i consideren que la sentència evidencia que "en les relacions entre Espanya i Catalunya no existeix la democràcia", ja que, aquesta sentència és una nova imposició del govern espanyol sobre el poble català.

Un centenar de persones, amb estelades i banderes dels col·lectius, s'han concentrat a la Plaça de la Font de Taragona contra la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut. Durant els parlaments, a càrrec de Josep Maria Llauradó (CUP) i Santiago Fortuny (Endavant), els col·lectius de l'Esquerra Independentista van explicar la seva posició al respecte. Tot i que consideren que “la via estatutària i autonomista està morta”, cal que l'Estat respecti les decisions democràtiques presses pel poble català en referèndum.

Segons els convocants; els fets del Tribunal Constitucional evidencien que la única via és la independència dels Països Catalans; ja que el govern estatal no respecta la voluntat popular siguin quines siguin les formes, deixant a les alternatives en un carrer sense sortida. "Si busquem la independència o l'autogovern per la via democràtica -a través de l'Estatut o les consultes independentistes- no se'ns respecta, i si es fa amb altres mètodes com passa en altres territoris de l'Estat, acabes amb 800 presos polítics". Fortuny també ha mostrat el seu rebuig a les mesures antiobreres impulsades pel govern central a través de la reforma laboral, en la que els drets dels treballadors és veuen reduïts dramàticament, augmentant i potenciant la precarietat i temporalitat.

Per acabar, van convocar a la manifestació del proper dissabte 10 de juny a les 11 del matí al Carrer Sant Joan (davant Casa Rull) de Reus. L' acte convocat per l'Esquerra Independentista del Camp (EIC) amb el lema "Espanya és imposició! Independència Països Catalans" servirà per reclamar el respecte a la voluntat popular dels i les catalanes i a favor de la independència com a únic camí viable pel respecte als nostres drets com a poble. En acabar, hi haurà dinar popular al carrer Martí Napolità, davant el nou Casal Despertaferro.