Roda premsa dimarts 23 febrer

diumenge, 21 de febrer del 2010

Roda de premsa convocada per l'Esquerra Independentista del Camp (EIC), Co.bas i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) per a exposar Què s'amaga darrera de la convocatòria de CCOO i UGT? (mirar tot el post) a la sala de la IAC al carrer August, 21 entresòl 1a de Tarragona el dimarts 23 de febrer a les 12:00.


No només per les pensions... sinó per totes les retallades laborals i socials!

Hem passat de la promesa de la plena ocupació en les últimes eleccions, i de "el pitjor ja ha passat" i de "els brots verds" als anuncis d'allargar l'edat de jubilació als 67 anys, ampliar el període de càlcul de les pensions, retallar en 50.000 milions d'euros la despesa pública i començar a negociar una nova reforma laboral que, enmig de moltes imprecisions encara, avançant l'anunci, entre d'altres, de l'abaratiment de l'acomiadament i la baixada de salaris.
Parlen de "diàleg" i "pau social" mentre descarreguen un autèntic paquet de mesures de guerra contra els treballadors (rebaixes salarials, reforma de les pensions, reforma laboral, privatització dels serveis públics, pujada de l'IVA...). Per què aquest gir? Perquè amb 4,5 milions d'aturats/es (segons l'EPA) i un dèficit públic del 11,4%, hi havia, diu el Govern, que "enviar senyals als mercats financers" i evitar així el camí de Grècia i el fantasma de la suspensió de pagaments.
Són les mesures pròpies d'un Govern dels banquers i la patronal, per això les mesures són aplaudides pel Fons Monetari Internacional, la CEOE i els Emilio Botín i companyia, que insten el Govern d'aplicar-les, ja.

Què s'amaga darrera de la convocatòria de CCOO i UGT?

Justament quan acaben de signar una retallada salarial, quan s'han callat per la pujada dels impostos de l'IVA de la compra i quan estan disposats a signar un nou pacte antisocial, amb propostes només d'interès per a la patronal, que empitjoressin les condicions socials econòmiques i laborals del conjunt de la ciutadania.
Malauradament, estem segurs que s'han vist obligats a convocar aquesta manifestació per justificar-se, per evitar que altres ho facin i sobretot per no haver de convocar una vaga general, que hauria de fer saltar l'actual govern, sinó rectifica les seves actuacions contràries als interessos del conjunt de la població.

Les reivindicacions han de ser:
- NO AL RETALL DE 50.000 MILIONS, QUE SUPOSARÀ UN MAJOR DETERIORAMENT EN ELS SERVEIS SOCIALS.
- PRESTACIÓ D’ATUR INDEFINIDA DIGNA, EN TANT NO HI HAGI TREBALL.
- GARANTIA DEL DRET A L'HABITATGE, NO AL DESALLOTJAMENT NO A L'AMPLIACIÓ DE L'EDAT DE JUBILACIÓ.
- NO A L'AUGMENT D'ANYS AL CÀLCUL DE LA PENSIÓ.
- NO A L'ABARATIMENT DELS ACOMIADAMENTS.
- NACIONALITZACIÓ DE LA BANCA I SECTORS ESTRATÈGICS.
- REDUCCIÓ DE JORNADA, PER TREBALLAR TOTS I AUGMENT DEL SALARI PER TENIR MAJOR CAPACITAT ADQUISITIVA.