L'esquerra anticapitalista aposta per la vaga general

dimarts, 23 de febrer de 2010


Avui al vespre, arreu de l'Estat, els sindicats CCOO i UGT han convocat diferents manifestacions per protestar contra la reforma del sistema de pensions que vol promoure l'Estat, conjuntament amb la patronal, que signficarà l'allargament de la vida laboral fins als 67 anys. Davant d'aquesta convocatòria, les diferents organitzacions, col·lectius i sindicats de l'esquerra anticapitalista, han denunciat que els sindicats majoritaris "estan fent el joc a l'Estat i la patronal" amb aquesta manifestació, en tant que es fa necessària la convocatòria d'una vaga general per totes les retallades laborals i socials que s'estan duent a terme, com ara, les rebaixes salarials, la reforma laboral, la privatització dels serveis públics... Ho han fet públic, avui al migdia en una roda de premsa a Tarragona, els sindicats IAC i CoBas i l'Esquerra Independentista del Camp i, per altra banda, la CGT en un comunicat.

CCOO i UGT convoquen la manifestació per "justificar-se"

Així de clar, ha estat Paco Gallego, membre del sindicat CoBas, en la roda de premsa que s'ha celebrat avui al migdia al local de la IAC a Tarragona.

Les entitats convocants (IAC, CoBAS i la coordinadora de l'Esquerra Independentista del Camp), han criticat que mentre els sindicats majoritaris protesten per la reforma de les pensions, no han protestat contra la pujada de l'IVA i estan disposats a signar una nova reforma laboral, que significarà, segons Xavier Angelergues membre de la CUP de Reus i de l'EIC, "una nova retallada de drets laborals i socials per als i les treballadores dels Països Catalans".

Els dos portaveus, han lliurat als mitjans el manifest que us reproduïm a continuació:

No només per les pensions... sinó per totes les retallades laborals i socials!

Hem passat de la promesa de la plena ocupació en les últimes eleccions, i de "el pitjor ja ha passat" i de "els brots verds" als anuncis d'allargar l'edat de jubilació als 67 anys, ampliar el període de càlcul de les pensions, retallar en 50.000 milions d'euros la despesa pública i començar a negociar una nova reforma laboral que, enmig de moltes imprecisions encara, avançant l'anunci, entre d'altres, de l'abaratiment de l'acomiadament i la baixada de salaris.

Parlen de "diàleg" i "pau social" mentre descarreguen un autèntic paquet de mesures de guerra contra els treballadors (rebaixes salarials, reforma de les pensions, reforma laboral, privatització dels serveis públics, pujada de l'IVA...). Per què aquest gir? Perquè amb 4,5 milions d'aturats/es (segons l'EPA) i un dèficit públic del 11,4%, hi havia, diu el Govern, que "enviar senyals als mercats financers" i evitar així el camí de Grècia i el fantasma de la suspensió de pagaments.

Són les mesures pròpies d'un Govern dels banquers i la patronal, per això les mesures són aplaudides pel Fons Monetari Internacional, la CEOE i els Emilio Botín i companyia, que insten el Govern d'aplicar-les, ja.

Què s'amaga darrera de la convocatòria de CCOO i UGT?

Justament quan acaben de signar una retallada salarial, quan han davant la pujada dels impostos de l'IVA de la compra i quan estan disposats a signar un nou pacte antisocial, amb propostes només d'interès per a la patronal, que empitjoren les condicions socials econòmiques i laborals del conjunt de la ciutadania.

Malauradament, estem segurs que s'han vist obligats a convocar aquesta manifestació per justificar-se, per evitar que altres ho facin i sobretot per no haver de convocar una vaga general, que hauria de fer saltar l'actual govern, sinó rectifica les seves actuacions contràries als interessos del conjunt de la població.

Les reivindicacions han de ser:

- No al retall de 50.000 milions, que suposarà un major deteriorament en els serveis socials
- Prestació d'atur indefinida digna, mentre no hi hagi treball
- Garantia del dret a l'habitatge. No al desallotjament.
- No a l'ampliació de l'edat de jubilació
- No a l'augment d'anys al càlcul de la pensió
- No a l'abaratiment dels acomiadaments
- Nacionalització de la banca i els sectors estratègics
- Reducció de la jornada laboral per treballar tots i totes i, augment del salari per tenir major capacitat adquisitiva