Un centenar de persones al carrer a Tarragona contra el patriarcat

dissabte, 28 de novembre del 2009


25 de novembre: Construïm unes relacions lliures de violència!

Al voltant d'un centenar de persones van apropar-se a l'acte públic que va tenir lloc dimecres al vespre a la plaça de la Font de Tarragona. No obstant, en haver a la mateixa hora, un acte institucional al Consistori amb la presència de la Consellera de Justícia, Montserrat Tura, l'Ajuntament havia proposat als col·lectius promotors de realitzar l'acte a la plaça Verdaguer. Tanmateix, l'acte es va mantenir a la mateixa plaça.

L'acte, organitzat per Cau de Llunes-AFRT i amb la col·laboració de l'AJ La Guspira, Endavant i el SEPC, va consistir amb la instal·lació d'una paradeta amb una exposició i la lectura d'un manifest, on es va explicitar la visió dels diversos col·lectius sobre la violència de gènere. Així, es va intentar fer comprendre que "la violència física, els assassinats i les violacions contra les dones són només la punta visible d'un iceberg que amaga un problema molt més ampli lligat a l'estructura del sistema patriarcal".


Tot i que molts ajuntaments de les nostres comarques, realitzaren actes per recordar aquesta efemèride, Cau de Llunes-AFRT, L'Hora Violeta-AFRR i els col·lectius de l'Esquerra Independentista del Camp, van voler denunciar el veritable problema que causa aquest conflicte, l'estructura patriarcal de la societat. A Tarragona, quasi un centenar de persones van congregar-se en un acte públic, en el qual es va llegir un manifest i es va fer un parlament, entorn al concepte de violència de gènere. A Reus, l'efemèride fou aprofitada per presentà L'Hora Violeta-AFRR, un nou col·lectiu a la ciutat que centrarà la seva lluita en la desigualtat de gènere i el patriarcat. A Valls, es penjà una pancarta, però el gruix dels actes es duran a terme dissabte amb un mural i un taller sobre rols de gènere.