PERSONES IMMIGRANTS: CAPS DE TURC DE LA CRISI

dimecres, 25 de novembre del 2009


27 de novembre, 19h, SALA DE GRAUS URV (avinguda Catalunya 35, Tarragona)

El proper divendres 27 de novembre, a les 19h, a la Sala de Graus de la Facultat, Endavant (OSAN) organitza una conferència per abordar els efectes de la crisi sobre les persones immigrants, a càrrec de Carles Perdiguero, professor de la URV.

Històricament, en moments de crisi, el capital acostuma a derivar l'atenció de les classe populars, de tal manera que promou el discurs racista i xenòfob, fent servir aquest col•lectiu, ja de per sí vulnerable, com a cap de turc de la crisi. Els cartells de grups feixistes contaminen els barris de la perifèria de la nostra ciutat amb misatges demagògics. És més fàcil culpar de l'atur al veïns que són de fora, als quals veiem cada dia, que no pas a l'elit empresarial.

A banda, a nivell institucional, la criminalització de les persones immigrants s'incrementa a partir de lleis injustes que precaritzen encara més les seves vides.
Les esquerres, per tant, tenim el deure de començar a difondre un discurs que contraresti i desmenteixi tota la demagògia feixista, que està al servei del sistema capitalista, i que no tenen un altre objectiu que confondre la classe treballadora en quant a l'origen de les seves misèries.

Conferència emmarcada dins el Cicle de conferències amb el lema "Capitalisme és crisi", que organitza l'assemblea d'Endavant (OSAN) Tarragona amb l'objectiu d'oferir una explicació comprensible a la situació econòmica que estem patint. Més informació aquí