Crònica jornada de lluita a Tarragona 29.04.09

dimecres, 29 d’abril del 2009


Aquest dimecres 29 d’abril, les organitzacions que pertanyen a la campanya "Superem la crisi combatent el capitalisme", AJT, AJ La guspira, Endavant (OSAN), SEPC i Sindicat Co.Bas, han convocat una jornada de mobilització i han fet una crida a organitzar i participar en un seguit d'accions descentralitzades per tal d’incentivar a la població a participar en la propera manifestació del primer de maig.

Aquest matí, Tarragona s’ha aixecat amb desenes de pintades que volen denunciar les conseqüències de la crisi sobre la classe treballadora, assenyalar els culpables d’aquesta situació i proposar mesures pal•liatives; com la gratuïtat dels serveis bàsics pels aturats. També es poden apreciar gran quantitat de cartells convocant a la manifestació del primer de maig.

Al migdia l’assemblea d’Endavant (OSAN) ha realitzat diversos murals al centre de la ciutat exigint la supressió de les hores extres a les obres del Corte Inglés i la creació de torns de treball per complir amb els més elementals drets dels treballadors, així com les normatives de seguretat i convocant a la propera manifestació del primer de maig.

A les cinc de la tarda, les organitzacions que pertanyen a la campanya "Superem la crisi combatent el capitalisme" s’han personat davant les obres del futur Corte Inglés, a la Rambla President Companys per denunciar l’empresa constructora que “obliga als treballadors a efectuar jornades 'decimonòniques' i si no accepten se’ls fa fora”. El grup de manifestants s’ha congregat a les portes del solar en construcció i han repartit octavetes als vianants a l’hora que expressaven les seves reivindicacions amb un megàfon. També han llençat coets i han fet pintades anunciant la manifestació prevista pel dia 1 de maig a la plaça Imperial Tarraco i contra les hores extres que realitzen els treballadors. A l’acabar l’acció s’han presentat els Mossos d’Esquadra i han retingut durant 20 minuts a una desena de participants i els han identificat.

Cal recordar que el passat 12 de març, el sindicat CO.BAS va interposar una denúncia a la Inspecció de Treball de Tarragona contra l’empresa subcontractada Ternocoll i també contra l’empresa principal ISO que pertany a FCC, que estan realitzant les obres del nou Corte Inglés de Tarragona, per la realització diària de “centenars" d’hores extres, en horari diari de vuit del matí a vuit de la tarda, parant una hora per dinar. "De la mateixa manera tots els dissabtes treballa tota la plantilla des de les vuit del matí a les dues de la tarda”, segons va comunicar el sindicat.

Amb aquestes accions, els col•lectius i organitzacions participants han volgut deixar clar que “el sistema Capitalista no pot solucionar l’actual crisi sense passar per sobre dels treballadors i treballadores. És per això, que davant la barbàrie del capitalisme, reivindiquem mesures que evitin que la càrrega de la crisi recaigui sobre les treballadores”, alhora que remarquen la importància d’organitzar-se i participar en les diferents protestes que s’organitzen, com la propera manifestació del 1 de maig, que iniciarà el seu recorregut a les 19h des de la Plaça Imperial Tarraco de Tarragona.

Tarragona
29 abril 09