El comitè del tarragonès d’Endavant (OSAN) davant l’1 de Maig

dimecres, 30 d’abril del 2014

Endavant, Organització Socialista d’Alliberament Nacional, convoquem tota la classe la treballadora a prendre els carrers aquest proper 1 de maig a la tarda per incrementar la combativitat i la consciència de classe.

Cal avançar en crear un front únic de la classe treballadora, una unitat necessària per enfrontar-la al també front únic de les diferents burgesies. Malgrat les seves divergències internes, les diverses bugesies, són capaces de posar-se d’acord per exprimir-nos com a classe, ja ens diguem espanyols o catalans, com ucraïneses, palestines o líbies. Si el capital s’uneix contra els pobles treballadors aleshores ens cal una unitat anticapitalista contra la burgesia.

Cal que mirem la realitat sense por: no tindrem pensions, hem viscut amb sofriment com companys i companyes han estat empesos balcó avall per la banca, s’ha acabat definitivament l’estat del benestar, no són brots verds sinó que la pobresa s’està normalitzant. Els nostres drets estan retrocedint al capitalisme salvatge occidental del segle XIX. La lluita de classes és ben real i present per molt que s’esforcin des de la intel·lectualitat en negar-ho. El nostre futur només serà si lluitem, si ens organitzem conscientment per lluitar, superant sectarismes, amb amplitud de mires, assumint els propis errors, cal que creem la unitat de la classe treballadora per lluitar contra la burgesia. La classe treballadora som aquells catalans i catalanes estafats per en Millet, per en Mas, per Josep Prat i Innova, per la Xarxa Santa Tecla. Som els qui patim la decisió d’UGT d’imposar el BCN World. Som aquelles que no volem avortar en la clandestinitat com si estiguéssim mentalment perturbades, ni volem que se’ns tanqui en presons il·legals com són els CIE, ni volem que la UE-OTAN bombardegi altres pobles treballadors veïns, no volem que el feixisme es disfressi de democràcia a Veneçuela, ni que els rics ens facin pagar el seu rescat, no volem viure en l’esclavitud enmig de l’abundància. Volem una vida digna per a nosaltres.

La unitat ha de ser per lluitar, no per mantenir-nos en la inactivitat, no per amortir la lluita de classes, per això volem constatar que els dirigents de CCOO i UGT estan dificultant que els treballadors i treballadores ens unim per lluitar. Certament aquests líders de la burocràcia sindical volen la unió, una unió per mirar la musaranyes mentre cobren. Confonen la classe treballadora, cal que els superem sense més problema, són una carcassa robusta però buida de contingut, fàcil de desmantellar teòricament però un obstacle seriós en la pràctica, per això també és necessària la implicació de les seves pròpies bases. Afiliats a CCOO i UGT: la classe treballadora no necessitem una unitat de postal, sinó una unitat anticapitalista de combat, són temps difícils i encara més que ho seran, no permetem que la civilització burgesa acabi amb nosaltres.

Organitzem-nos amb o sense sindicat, en assemblees de barri, de dones, incorporem-nos en organitzacions revolucionàries, però organitzem-nos, militem, ja és urgent prendre la iniciativa i marcar al calendari. Però sobretot que la unió, que la militància, sigui per lluitar, ningú ens traurà les castanyes del foc, hem d’avançar en la construcció d’un contrapoder popular, nostre, capaç de fer-se respectar davant l’estat espanyol i francès, que apunti al desarmament de la OTAN, que combati sense timidesa el patriarcat,que construeixi uns Països Catalans des de la solidaritat internacionalista amb la resta de pobles en lluita, per un equilibri entre la societat que creem i la naturalesa.

Vine a la manifestació de l’1 de Maig, a les 18.00, plaça Imperial Tàrraco amb el Bloc Anticapitalista. Superem l’Europa capitalista!

Abril de 2014, Tarragona

Endavant (OSAN)