Manifestació 10S Tarragona per la Llibertat, Independència per canviar-ho tot

divendres, 6 de setembre del 2013

L’Esquerra Independentista de Tarragona celebrarà la Diada Nacional de l’11 de setembre a la ciutat amb diversos actes polítics i culturals.
Tarragona és veu sotmesa a una crisi de llibertats important: una crisi de llibertat nacional amb l’ofensiva recentralitzadora que pateixen tots els Països Catalans, però també per la voluntat de condicionar l’assoliment d’un Estat català al manteniment dels tractats que l’Estat espanyol té signats amb organitzacions que escapen del control democràtic com l’OTAN o la Unió Europea; una crisi de llibertat econòmica davant del segrest dels drets públics que perpetren les elits polítiques que s’enriqueixen amb el nostre patiment, a la ciutat tenim el cas de les 9 acomiadades de l’escola l’Estela des que ha passat a mans de la Xarxa de Santa Tecla i una crisi de llibertats democràtiques en un país on, tot i les reivindicacions, manquen vies de participació política i sanejament de la corrupció (un país on s’ha multat la revista Cafè amb llet amb 10.000€ per denunciar una corrupció sanitària on els estafadors encara  es mantenen impunes).
Davant un escenari on la patronal que finança i dóna cobertura mediàtica a CiU, i a la qual aquest partit representa políticament, ha deixat clar que no aposta per l'autodeterminació, sinó per la negociació d'un pacte fiscal i per les infraestructures. I on, el President, es permet, cinc dies abans de la Diada, anunciar que sense un pacte amb l’Estat no hi ha consulta possible el 2014. L’Esquerra Independentista volem assenyalar la necessitat que el poble sigui el centre de l’alliberament nacional, social i de gènere que reivindiquem
Per afrontar la celebració essent conscients d’aquesta triple crisi de llibertats i reivindicant el paper central del poble en el seu alliberament, l’Esquerra Independentista convoca una manifestació a la vigília de la Diada amb el lema “Tarragona per la llibertat. Independència per canviar-ho tot”.
La manifestació s’iniciarà a les 20:30 del dia 10 de setembre a l’Estàtua dels despullats i acabarà a la Plaça de les Cols on es realitzaran parlaments reivindicatius de diverses lluites socials i nacionals amb cloenda musical on hi intervindran:
-          Conchi de Tera (CGT) i Roger Gomis, treballadores de l'hospital Joan XXIII del grup de treball en defensa de la sanitat.
-          Josep Maria Cartanyà, portaveu del Sindicat USTEC-STEs (IAC).
-          Xavier Magrinyà, militant d'Arran, intervindrà en nom de l'Esquerra Independentista.
A continuació, la Coral Sageta de Foc hi posarà la cloenda musical amb la interpretació de diverses cançons populars i reivindicatives catalanes.