Comunicat de l’Esquerra Independentista sobre la detenció del jove arran de la Vaga General del 14 de novembre i convocatòria de concentració de suport

dimecres, 19 de desembre del 2012

El passat dimarts 18 de desembre els Mossos d’Esquadra han detingut un jove estudiant tarragoní, en Lucas, acusant-lo de delictes de desordres públics, coaccions, atemptat, danys i contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques per fets que, segons el cos policial, haurien passat a la darrera Vaga General del 14 de novembre.
Des de l’Esquerra Independentista, volem denunciar que la detenció del company Lucas respon a l’intent per part de la Conselleria d’Interior de justificar allò que és injustificable. Volen atribuir actes violents a les persones que estaven al piquet del matí de la jornada de Vaga, quan precisament qui va caracteritzar-se per una actitud lamentable i violenta va ser la policia autonòmica. Totes recordem el cop de porra que li van propinar al menor de 13 anys i la resta d’agressions indiscriminades al conjunt dels manifestants per part dels agents policials. I no només a Tarragona, hores després, a Barcelona, moltes persones van ser agredides per la policia i una dona va perdre un ull per l’impacte d’una pilota de goma.
Aquesta detenció no és pas aïllada, ja hi ha hagut més detencions arran de la vaga del 14 de novembre, per exemple, a Girona van ser-ne 4 els companys acusats. Amb tot això comencen la seva caça de bruixes, que com sempre persegueix el mateix objectiu: generalitzar la por de manifestar-se per denunciar les irracionalitats i injustícies d’aquest sistema. I és que cada cop som més les persones que ens adonem de la realitat que ens envolta, que denunciem l’empitjorament de les nostres condicions de vida i que ens mobilitzem. I això els qui “tallen el bacallà” ho saben, i veuen perillar els seus interessos. L’actuació dels mossos evidencia, un cop més, que la seva motivació per actuar són raons polítiques: protegir els interessos de les multinacionals i dels partits en el poder i fer callar les veus discordants. Aquest cop han esperat més d’un mes per a fer detencions. No podem oblidar que darrere d’això s’amaguen interessos electoralistes per part de Convergència i Unió. Però ara, després d’haver passat el període d’eleccions, continuaran amb la feina que venien fent: més retallades i més repressió cap a la gent que denunciem la pèrdua dels nostres drets.
Davant d’aquest nou atac dels mossos cap al conjunt de gent que ens estem mobilitzant cal que mostrem el nostre suport i solidaritat, tal i com ja vam fer el dia després de la vaga rebutjant les càrregues policials i solidaritzant-nos amb les persones imputades i les ferides.
Si ens toquen a una ens toquen a totes!
Prou abusos policials!
Concentració dijous 20 de desembre a les 18:30h a l’estàtua dels Despullats de Tarragona