CONTRA EL FEIXISME I L’ESGLÉSIA COLPISTA

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Manifest unitari de la plataforma convocant de la manifestació "Contra el feixisme i l'Església colpista" de Tarragona, dissabte 12 d'octubre a les 18h a l'estàtua dels despullats.


Tarragona ha estat triada per a acollir la "beatificación de los mártires del S.XX en España", religiosos, la majoria dels quals, van ser assassinats durant la guerra civil espanyola. Una beatificació massiva que atempta contra la dignitat de tots aquells i aquelles que lluitaren per la defensa de les llibertats col·lectives i nacionals combatent el feixisme. Mentre uns són beatificats com a víctimes, la gran majoria de persones assassinades víctimes d'una persecució política i ideològica per part del règim franquista romanen encara a les cunetes i a les fosses comunes.

Així doncs, d'una banda, rebutgem aquesta beatificació massiva perquè l'Estat espanyol ha construït sobre la farsa de la transició democràtica un mur d'impunitat que obliga a oblidar tots els assassinats comesos per la dictadura feixista franquista. Dictadura a la qual l’església va donar suport explícit des del cop d’estat. Els "mártires del S.XX en España" són una mostra de la desigualtat existent entre el valor d'uns morts i el d'uns altres.

D'altra banda, no és casualitat que aquesta beatificació massiva se celebri a Tarragona. L’organització argumenta la tria d'aquesta ciutat per la seva “tradició martirial”, però és evident que la tria està relacionada amb la situació política actual, i el creixement del sentiment sobiranista a la CAC. Probablement, també hi té molt a veure el fet que, de les capitals de provincia, malauradament Tarragona s’ha caracteritzat per ser una ciutat de capellans i militars.

De la mateixa manera, tampoc no és casualitat que l’acte es desenvolupi el mateix cap de setmana en què també se celebra la Diada de Hispanidad. L’acte havia de tenir lloc el 27 d’octubre, però es va avançar al 13 d‘octubre; així han pogut ofertar "packs" per a assistir a la defensa de la "hispanidad de Cataluña" i a la beatificació massiva.

També rebutgem aquest acte perquè la beatificació massiva vol ser una demostració de força de la Conferencia Episcopal Española, en un moment en què l’església ha impulsat una ofensiva brutal contra les dones i les persones homosexuals, atemptant contra els seus drets fonamentals per a decidir sobre els seus propis cossos i la seva sexualitat.

A més, volem denunciar l'important paper que té l'església catòlica en temps de crisi.
Aquesta s'esforça per a apaivagar les revoltes socials, ja que mitjançant la caritat llença un missatge de falsa solidaritat que només pretén mantenir l'status quo del poder i la riquesa.

En aquest sentit, considerem imprescindible remarcar que cal acabar amb els privilegis de l'església no només a aquesta ciutat (on per exemple està exempta de pagar IBI), sinó arreu. De la mateixa manera que reivindiquem l'expropiació de la riquesa regalada als bancs, després d’haver estat robada al poble, també reivindiquem l'expropiació de la riquesa en mans d'aquesta institució en forma d'habitatges, centres sanitaris, centres educatius, etc. En aquest sentit, també reivindiquem que l’educació pública sigui completament laica.
Per últim, denunciem la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, que ha permès que aquest acte es dugui a terme a la nostra ciutat i els nostres carrers s'omplin de feixistes.

Per tot plegat, cridem ben fort: Contra el feixisme i l’esgésia colpista, ni un pas enrere!