Manifestació, reivindicacions i música per canviar-ho tot a la vigília de l’Onze de Setembre a Tarragona

dimecres, 11 de setembre del 2013

Foto: Josep López. Ball amb los joves Cobla Improvisada

La manifestació “Tarragona per la llibertat. Independència per canviar-ho tot” que convocava l’Esquerra Independentista ha recorregut los carrers de la ciutat en el dia previ a la Diada Nacional Catalana.
 
La jornada, tenia com a objectiu reivindicar el paper del poble com a element central del procés d’allliberament nacional català, en uns temps on les Institucions poden capitalitzar-lo i reivindicar que la independència sigui un full en blanc on escriure un futur més just, solidari i lliure per a la gent de Tarragona.

Més d’un centenar de persones han sortit de la Rambla fins la plaça de les Cols i han llençat missatges de clar contingut social com “contra el capitalisme, Independència i Socialisme”, “amb la Sanitat no s’hi juga”, “abortament lliure i gratuït” i referències a la territorialitat catalana com “sense València no hi ha independència” o “ni França ni Espanya, Països Catalans”.

La manifestació s’ha aturat a la Rambla Nova davant la seu del PP on s’ha llegit un manifest d’oposició a les mesures de persecució que perpetra el PP arreu dels Països Catalans. A l’alçada de la Plaça Verdaguer els manifestants han desplegat una gran estelada acompanyada de l’encesa d’unes torxes que han acompanyat els manifestants fins el final del recorregut.

 Foto: capçalera de la manifestació. Reproduïda de pobleviu.cat

Un cop a la Plaça de les cols ha arribat lo moment dels parlaments. Conchi de Tera i Roger Gomis, treballadores de Joan XXIII i membres del grup de treball en defensa de la Sanitat Pública han denunciat les condicions laborals i la privatització encoberta de la Sanitat Pública. En lo següent parlament, lo portaveu de la USTEC-STEs Josep Maria Cartanyà ha explicat la dramàtica situació de les substitucions de docents mal cobertes i pagades a mitges i ha emocionat els assistents que seien a les escales del Pla de la Seu amb la seva referència a la solidaritat amb la vaga indefinida de docents de les Illes Balears i amb l’expedient als docents menorquins que perpetra el govern del PP illenc. La cloenda als parlaments l’ha posada el militant d’Arran Xavier Magrinyà que s’ha encarregat de llençar el reivindicatiu missatge de l’Esquerra Independentista a la ciutat, llegint també el manifest de la campanya “Independència per canviar-ho tot”.

Finalment ha arribat lo torn de les actuacions musicals on la Coral Sageta de Foc ha interpretat diverses cançons populars catalanes destacant-ne el poema musicat de Joan Salvat-Papasseit que porta el nom de la coral i ha clos l’actuació amb el cant d’Els Segadors.

Lo grup de joves tarragonins Cobla Improvisada han fet una darrera actuació que ha aixecat lo públic dels seus seients i ha posat a ballar diversos dels assistents que han pogut xalar amb els ritmes de la música popular que ha clos l’acte pocs minuts després de les deu del vespre. 



Foto: Josep López. Actuació de la coral Sageta de Foc