La dona treballadora es fa veure entre els actes institucionals

dijous, 8 de març del 2012



Unes 300 persones han transitat alguns dels carrers més cèntrics de Tarragona, des de l’estàtua dels Despullats, a la Rambla Nova, fins a la plaça de la Font. Algunes de les manifestants duien globus de color lila, que es barrejaven amb les estelades, les banderes roges, les banderes liles i les anarco-sindicalistes de la CGT. Des de fa uns quants anys, Cau de Llunes, l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, reivindica el sentit original del 8 de març, lligat a les dones obreres que van morir mentre feien vaga tot reclamant els seus drets.

Els lemes de la manifestació anaven referits al capitalisme, a l’avortament i a la igualtat en l’assumpció de les tasques de la llar. A banda de la pancarta inicial, amb la proclama nacional “No cosirem les vostres retallades, plantem cara!”, també se n’ha pogut veure alguna altra específica de l’àmbit juvenil o ja cartells sobre l’avortament o la costella d’Adam.


En finalitzar la marxa, l’escenari ha donat lloc a quatre parlaments: els de les assemblees feministes del Camp, de l’Assemblea 15M de Tarragona, l’associació Amigos del Che, i per acabar les assemblees de joves de l’Esquerra Independentista del Camp. Totes quatre han apel·lat a les diverses discriminacions que pateix la dona a causa del patriarcat, des del llit fins a la solidaritat entre els pobles. Un cop llegits tots els manifestos, tant l’unitari com els dels col·lectius, ha estat el torn del grup tarragoní de música Ai Carai!. Abans, però, han anunciat que un nou col·lectiu estrictament relacionat amb la lluita antipatriarcal està a punt de néixer a Tarragona. Es reuneixen el proper dimecres a dos quarts de nou al Casal Popular Sageta de Foc i animen a tothom a ser-ne partíceps per tal d’abordar la lluita per l’alliberament sexual des de totes les tendències.

Crònica extreta de pobleviu.cat