Detenen una persona més un cop acabades les concentracions de la tarda

dissabte, 31 de març del 2012



Una setantena de persones han participat a la crida feta tot just ahir a la nit un cop conegudes les detencions i les càrregues dels Mossos d’Esquadra durant la jornada de vaga del 29M. Dels sis detinguts, dos ja són en llibertat a causa de ser menors d’edat, mentre que els altres quatre són a l’espera de quan els deixin anar. És per això, i per les imatges i els testimonis de cops, insults i amenaces més enllà de les sis detingudes, que segueixen les protestes contra la repressió policial.


La concentració ha comptat amb la presència dels pares dels dos menors, que s’han dirigit als mitjans de comunicació per tal de fer saber el cas dels seus fills. Allà, s’ha fet un parlament deixant clar que aquestes accions no causen por entre els moviments socials de la ciutat, i tot seguit alguns han decidit dirigir-se a la comissaria de Camp clar, on encara estan tancats els quatre que falten. Allà, s’han fet crides a “menys policia, més educació” i a la llibertat de les persones retingudes.

Una persona més detinguda

Després de dissoldre la segona concentració de la tarda, els Mossos d’Esquadra han detingut una persona més. Es tracta d’una coneguda membre dels moviments socials de Tarragona, però de moment ningú no sap ni quan l’han detinguda, ni on, ni en quines circumstàncies. Actualment estan fent gestions per conèixer la seva situació. Interior ja ha confirmat la seva detenció i han assegurat que detindran tothom que tinguin fixat i que durant la jornada de vaga participessin d’algun acte delictiu, tot repassant les imatges que van enregistrar ells mateixos.

*Text extret de pobleviu.cat