Endavant proposa una resposta popular contra el feminicidi

dimarts, 31 de gener del 2012

Resposta popular contra el feminicidi!

Sabem que els assassinats de dones a mans de les seves parelles o exparelles són la punta més crua del gran iceberg de les violències masclistes, però les escandaloses xifres que portem en el 2012 als Països Catalans ens han dut a la conclusió que cal que mostrem una resposta clara i contundent per denunciar que EL PATRIARCAT MATA i que LA CRISI HO AGUDITZA.

Quan endavant vam editar el nostre llibret “CRISIS i DONES: per una nova organització social dels treballs i dels temps” (document que podeu trobar aquí: http://www.endavant.org/descarregues/donaicrisi.pdf) ja advertíem que la crisi aguditzaria totes les contradiccions presents en els diferents sistemes d’opressió que ens sotmeten, i concretament, anunciàvem que les casos de violència masclista a les llars s’incrementarien a la vegada que les possibilitats per a fugir-ne minvarien.


Les previsions s’han complert i pensem que no podem restar de braços creuats, contemplant els minuts de silenci hipòcrites i còmplices de la burgesia. No només perquè sabem que el silenci no serveix absolutament per a res, sinó perquè sabem que precisament és l’acumulació de riquesa per part d’una minoria, el que condemna a una gran majoria a patir tot tipus de violències, algunes de les quals, com la que ens ateny, acaben en assassinat.

És per això que des d’Endavant volem portar a terme la iniciativa de denúncia i us volem convidar a participar-hi: cada cop que als Països Catalans hi hagi una mort per violència de gènere farem el mateix dia una breu concentració de rebuig a les 20h davant de l’Ajuntament, a la Plaça de la Font. Enlloc de minuts de silenci, volem convocar xiulades populars, perquè tal i com deien les companyes de Cau de Llunes el 25 de Novembre, de silenci ja n’hi ha massa! Hi durem una pancarta sense signar amb el lema “EL PATRIARCAT MATA. LA CRISI HO AGUDITZA”

Per tal d’evitar possibles confusions els dies en qüestió avisaríem el mateix dia per correu, facebook, telèfons, etc.

Us convidem a participar-hi a Tarragona i a fer-ho extensiu a tots els municipis on l’EI hi tenim presència.