El Camp s’escalfa amb la “tardor calenta”

diumenge, 16 d’octubre del 2011



Avui a la tarda, s’han celebrat dues manifestació al Camp, en el marc de la jornada internacional de lluita, batejada com a “tardor calenta”. Des del punt d’informació del moviment 15-M, ubicat al carrer Sant Joan de Reus, prop d’un miler de persones han participat a la manifestació convocada per l’Assemblea Popular de Reus, amb el lema “Passem de la indignació a l’acció!”. A la mateixa hora, des de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona, més de deu mil persones -moltes d’elles arribades des de diferents barris de la ciutat- han transcorregut pels principals carrers de la capital del Tarragonès fins a arribar a la Plaça de la Font, on s’ha clos la manifestació convocada per la Plataforma Contra les Retallades.

La manifestació de Reus assenyala els culpables de la crisi

La manifestació convocada per l’Assemblea Popular de Reus, on participen diferents col·lectius de l’esquerra anticapitalista de la ciutat, ha comptat amb diferents aturades al llarg del recorregut on s’han realitzat diferents parlaments per assenyalar els culpables de la crisi. La primera d’aquestes, s’ha desenvolupat davant el Banc Santander que fa cantonada entre la plaça del Prim i el carrer Sant Joan. Allí, una representant del sindicat CGT ha parlat de la injecció de diners públics a la banca i del paper jugada per aquesta durant la “bonança econòmica”.

La segona, ha estat just davant de la porta de l’Ajuntament. Dos representants de la CUP han fet un parlament, en que han destacat el paper que el Consisotir està fent davant de la situació de crisi, i fins i tot, destallant algunes de les propostes fetes per aquesta formació que han comptat amb l’oposició de la resta de grups municipals. També s’han enganxat paperògrafs a la seu dels sindicats CCOO i UGT, culpant-los de la desmobilització del conjunt de treballadors i treballadores, com també del seu paper de còmplices en les mesures aprovades pel govern espanyol i autonòmic.

Finalment, la marxa ha acabat a la rambla del Carrilet, on representants dels diferents col·lectius convocants, han realitzat diferents parlaments en que s’ha ressaltat la convocatòria de vaga en l’ensenyament universitari del proper mes, les retallades del sistema educatiu i sanitari, així com, la necessitat de mobilitzar-se per fer front a l’ofensiva neoliberal.

Quatre mesos després, ni un pas enrere a Tarragona

A Tarragona, la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Drets Públics ha completat una manifestació semblant a la del passat 19 de juny, amb al voltant de deu mil persones, entre dotze i quinze mil segons l’organització. Sense gaires diferències destacables, s’ha fet força més èmfasi en la sanitat, des del tancament del CAP Bonavista, les urgències o les crides contra Boi Ruiz, que en aquest cas ha subtituït el conseller d’Interior Felip Puig. D’altra banda, la figura del President Companys ha estat present en diverses pancartes i lemes. Més gent de barris i més gent de la ciutat, menys d’altres poblacions, si més no en forma de pancartes.

La lectura del manifest, pel filòsof i jesuita Pancho Xammar, ha precedit a l’himne a la llibertat de Labordeta i, finalment, la música s’ha apoderat de la plaça de la Font. Cap incident destacable d’una mobilització massiva que ha servit per, a banda de formar part de quelcom més global, deixar ben clar que la ciutat de Tarragona no tolerarà les retallades que des de l’executiu d’Artur Mas, la Unió Europea i els organismes internacionals s’estan imposant.