Un miler de tarragonins diuen no al tancament dels CAPs a les nits

divendres, 2 de setembre del 2011


Més de 200 persones han participat aquest dijous al vespre a la concentració convocada per la Plataforma Ciutadana pels Drets Públics per mostrar el seu rebuig al nou mapa sanitari que entra en funcionament aquest 1 de setembre al vespre i que implica el tancament de 14 CAPs a tot el Camp. Els manifestants, que han tallat la circulació del carrer Escultor Verderol, just davant el CAP Muralles, han assegurat que l'objectiu de la mobilització és tancar-se al centre d'atenció primària per passar-hi la nit. Les mobilitzacions continuaran aquest dissabte al vespre on hi ha previst talls de carretera a l'A-7 en direcció Barcelona, l'N-340 a Bonavista i l'N-420 a l'alçada de Sant Salvador.

A partir de dos quarts de nou, integrants de la plataforma, persones vinculades a associacions de veïns, altres entitats i col•lectius, i usuaris s'han concentrat a les portes dels tres centres sanitaris, Sant Salvador, el de Bonavista i el CAP Muralles. Davant d'aquest ultim, aquest vespre s'han aplegat més de dues centes persones. El CAP de Bonavista va ser el que va rebre més afluència de veïns i veïnes durant la concentració, més de mig miler de persones es van apropar a les portes del centre sanitari fins a les onze de la nit. A Sant Salvador s'hi van concentrar uns 300 veïns i veïnes que van acordar quedar-s'hi fins a la mitjanit. Els presents al CAP Muralles han volgut remarcar que la seva voluntat és la d’aturar les retallades en drets bàsics com la sanitat, l’ensenyament o l’atenció a les persones. Concretament, des de la Plataforma i l'Acampada Tarragona, demanen al Govern que sigui sensible a la voluntat del poble i rectifiqui les retallades proposades.

Els concentrats han decidit tancar-se a Urgències i passar allí la nit, en senyal de protesta pels tancaments imposats. A les 22h restaven una setantena de persones disposades a quedar-se a dormir al centre. Fins al moment no hi ha hagut cap intervenció policial, i tampoc s'espera. Després de la concentració i els parlaments a micro obert els presents han començat una assemblea per tractar la temàtica que el manté tancats al CAP, així com coordinar els talls de carreters del dissabte i les properes accions que volen dur a terme.

La plataforma convoca a talls de carreteres intermitents que es realitzaran el proper 3 de setembre a les 19:30h, aquesta mateixa acció es durà a terme a diferents llocs del territori català. En concret els punts de tall i informació las conductors a Tarragona seran la carretera N-340 (alçada de la rotonda de Bonavista), carretera N-420 (alçada de Sant Salvador) i carretera A-7 (alçada del Cementiri, direcció Barcelona).

La Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics, formada per més de quaranta entitats representatives de la ciutat, es va constituir el mes d’abril amb l'objectiu de conscienciar i mobilitzar la societat per aturar les retallades que s'estan duent a terme als drets bàsics de sanitat, ensenyament i atenció a les persones. D’ençà la seva constitució han programat múltiples accions en aquesta línia, que han estat secundades per nombrosos veïns i veïnes. Així, a través de l’assistència massiva als actes programats des de la Plataforma, ha quedat clar el malestar i rebuig de la comunitat davant la intenció del Govern d’executar retallades en drets bàsics, problemàtica que afecta a tota la ciutadania.

Extret de pobleviu.cat