Comunicat d'Endavant arran de la sentència espanyola contra la pau al País Basc

dilluns, 19 de setembre del 2011


Una vegada més, des d'Endavant (OSAN), considerem necessari fer arribar al poble basc tot el nostre afecte i solidaritat. La darrera sentència de l'Audiència Nacional contra diversos militants de l'esquerra abertzale confirma que, mentre la majoria social basca aposta per construir un escenari de pau i democràcia, les estructures polítiques, policials i jurídiques de l'Estat espanyol treballen amb tossuderia per tornar a fer esclatar l'espurna del conflicte armat i de la violència.

En els darrers mesos, l'esquerra abertzale, els familiars de presos i preses, diverses associacions pacifistes i multitud d'agents polítics, socials i sindicals del País Basc han mostrat amb molta claredat la seva intenció d'avançar cap a la resolució del conflicte, amb l'objectiu d'eliminar del paisatge polític basc tota mena d'expressió de violència. Així ho han confirmat els signants del Pacte de Gernika, i les darreres eleccions municipals també han servit per referendar aquesta voluntat popular. A més, ETA també s'ha sumat a la iniciativa per la pau fent passes en aquesta direcció.

Doncs bé, ara, l'Estat espanyol, a través del principal tribunal d'excepció que manté actiu, ha sentenciat en contra d'alguns dels principals caps visibles de l'estratègia de la pau: Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Miren Zabaleta, Sonia Jacinto i Arkaitz Rodríguez han estat condemnats a penes de fins a deu anys de presó, precisament, pel fet d'haver fet una aposta per la confrontació d'idees i opinions, conduint el moviment d'alliberament nacional basc cap a una nova estratègia política sense violència, ni d'un costat ni de l'altre.

Per això, des d'Endavant (OSAN) volem fer arribar la nostra solidaritat a l'esquerra abertzale i a tots els agents polítics i socials que s'han sumat a aquest escenari de pau i democràcia per al País Basc, tot esperant que es segueixin acumulant voluntats i es puguin plantar davant dels estats espanyol i francès amb la major força possible.

Per la pau i la democràcia, per la independència i el socialisme.....

La lluita sempre és l'únic camí !
Endavant (OSAN)
Setembre de 2011