Arriba la segona edició de l'Onze de setembre més popular

dijous, 8 de setembre del 2011



La Coordinadora 11 de setembre, integrada per 32 entitats de la ciutat, organitza per segon any consecutiu la Diada Nacional a Tarragona. Amb el lema “Països Catalans, som una nació”, els carrers de la Part Alta seran espai de festa, de reunió i de protesta, i és que a les 12 del migdia hi ha convocada una concentració contra la sentència sobre la immersió lingüística. Així, diuen, desmarquen de les diades organitzades per les institucions ja que creuen que “el sentiment nacional ha de sortir del poble”.

L'any passat els carrers de la Part Alta, sobretot la plaça de les Cols, el carrer Merceria i la plaça del Fòrum van omplir-se de senyeres i de símbols per commemorar la Diada reivindicant alhora el lligam nacional, cultural i lingüístic amb la resta dels Països Catalans.

Segons han explicat els organitzadors, el lema “Països Catalans, som una nació” evidencia continuïtat però amb més actes i amb més adhesions d'entitats. Concretament, si el 2010 eren 26 les plataformes, sindicats, col·lectius i associacions que participaven en l'organització, un fet que ja va sorprendre els impulsors, enguany en són 32, inclosos tots els agrupaments escoltes i la majoria de les colles castelleres. Totes elles protagonitzaran alguna o altra activitat, des de la fira d'entitats fins al dinar popular, passant pel cercavila, els parlaments o els pilars.

Com a novetats, també hi ha el nou web i l'adquisició de material de la diada a la paradeta de la Coordinadora. Aprofitant que tant la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) com el SEPC del IES Martí i Franquès havien de pronunciar uns parlaments en favor de la llengua catalana a l'ensenyament, i a causa de la sentència recent en contra de la immersió, des de la Coordinadora 11 de setembre s'ha convocat una concentració a les 12 del migdia a la plaça de les Cols per tal de fer sentir la veu de Tarragona.

*Extret de pobleviu.cat