Concentració Jordi Absolució!

diumenge, 3 d’abril del 2011


En Jordi, estudiant i militant d’Endavant (OSAN) és una persona involucrada en els moviments socials i polítics de Tarragona, que ha patit dues detencions i la justificació d’ambdues s’aguanta per un fil, acumulen un munt de mentides per part de la Guàrdia Urbana . A principis d'any el teixit associatiu tarragoní es va començar a mobilitzar per exigir l'absolució de Jordi i han realitzat un seguit d'actes. Des del grup de suport al Romeu han convocat una concentració pel proper dimarts 5 d’abril, el dia abans del judici, a les 19h davant l’Ajuntament de Tarragona.


Els fets es remunten al 18 de juny del 2010 quan Romeu va ser agredit i detingut per la Guàrdia Urbana de Tarragona per negar-se a signar una multa de 1.000 euros, i segons expliquen des de la campanya Jordi Absolució, fins a vuit agents han mentit corporativament davant la jutgessa acusant el militant independentista d'agredir un dels agents, de manera que se li imputen diferents càrrecs que podrien portar-lo fins a dos anys i mig a la presó.

D'altra banda, Romeu també va ser detingut durant la nit de Carnestoltes (febrer 2010) al sortir del Centre Social l’Espina, situat a la Part Alta, del acusant-lo també d'atemptat a l'autoritat. Tot això davant d’una trentena persones que es feien creus de la desproporcionada actuació policial. Així, el jove activista tarragoní s'enfronta doncs a dues acusacions penals.

El proper dimarts, dia 5 d'abril, un any després dels fets, tindrà lloc el judici contra en Jordi Romeu. Des de la primera detenció i vexació per part dels agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona, la solidaritat cap a aquest jove, no s'ha aturat i a donat mostres de suport arreu del Camp. Els promotors de la campanya Jordi Absolució volen reiterar el seu suport al Jordi i cridar als veïns i veïnes del Camp a assistir a la concentració convocada pels propers dies. Així mateix, exigeixen la retirada immediata de tots el càrrecs imputats, i denuncien la política de repressió de l'ajuntament de Tarragona i la Guàrdia Urbana, que busca amb aquest judici silenciar la lluita per les llibertats socials i nacionals.

Font: Pobleviu.cat